Un produs Blogger.

marți, iunie 14, 2011

Zilele HUNGARIKUM Sibiu, 18-19 iunie 2011

Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA gazduieste, si in acest an, o parte din programul Zilelor Hungarikum, eveniment organizat de Centrul Cultural Maghiar din Sibiu, la care Complexul National Muzeal ASTRA este partener.
Astfel, in prima zi, sambata, 18 iunie 2011, tot programul se va desfasura in Muzeul in Aer Liber din Dumbrava Sibiului. Inca de la orele diminetii, mai multe echipe de "bucatari" vor pregati pentru toate gusturile gulyás (gulas), o delicatesa specific maghiara, preparata in foarte multe feluri. Degustarea, concursul si premierea vor incepe la ora 15.
De la ora 14 va fi prezentata o regiune turistica deosebita din Ungaria, Mór, si se va putea degusta vinul acestor locuri, numit EzerJó, in traducere "bun de o mie de ori". Apoi pe scena in aer liber se vor reuni cinci trupe de dansuri populare maghiare din Sf. Gheorghe, Medias, Tarnaveni, Sighisoara si din Sibiu, iar in incheierea acestei zile va fi organizat un curs deschis de dans popular maghiar tuturor celor care doresc sa invete csárdás (ceardas), impreuna cu Ildikó István si prietenii ei.
Atasam programul complet al manifestarii si imagini reprezentative trimise de catre Centrul Cultural Maghiar.

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP