Un produs Blogger.

vineri, iulie 22, 2011

Prezentare a Programului de Salvare şi Revitalizare a Tradiţiilor Populare

În cadrul vizitei pe care o delegaţie franco-poloneză formată din responsabili şi tehnicieni agricoli o întreprinde în judeţul nostru, Muzeul ASTRA a lansat invitaţia de a primi acest grup la Centrul ASTRA pentru Patrimoniu din Dumbrava Sibiului.
Astfel, în data de 19 iulie, cu începere de la ora 15.00, directorul Complexului National Muzeal ASTRA, domnul Valeriu Olaru, a oferit celor prezenţi o prezentare a Programului de Salvare şi Revitalizare a Tradiţiilor Populare, obiectiv de mare importanţă pentru instituţia pe care o conduce.
Această vizită se adaugă unui context mai amplu de creare şi consolidare a unui parteneriat între Complexul Naţional Muzeal ASTRA, Direcţia Agricolă Judeţeana, Asociaţia de prietenie Ille et Vilaine-Sibiu, Asociaţia Judeţeană de Turism şi Asociaţia Producătorilor de Produse tradiţionale Mărginimea Sibiului, în intenţia lor de a pune în comun competenţe şi resurse pentru realizarea proiectului „Revitalizarea si dezvoltarea agriculturii tradiţionale durabile din judeţul Sibiu”. Parteneriatul iniţiat între Muzeul ASTRA, Direcţia Agricola Judeţeană, fundaţia ADEPT şi micii producători locali se extinde astfel cu participarea altor parteneri instituţionali şi asociativi cu scopul revitalizării şi dezvoltării durabile a agriculturii tradiţionale la nivelul judeţului Sibiu prin promovarea unei alimentaţii sănătoase bazate pe consumul produselor tradiţionale şi ecologice şi pe o relaţie economică solidară între mediul rural şi ce urban.
Aflat în stadiul de Pregătire şi Planificare, proiectul a beneficiat de o primă întâlnire a partenerilor, care a avut loc la sediul Asociaţiei de prietenie Ille et Vilaine-Sibiu, unde s-au definit Obiectivul general si Obiectivele specifice şi s-au identificat premisele, nevoile de implementare şi oportunităţile de finanţare ale unui astfel de proiect. Pe baza experienţei relevante în domeniu, Complexul Naţional Muzeal ASTRA a fost ales Solicitant de proiect (cel care întocmeşte Cererea de finanţare şi toată documentaţia aferentă a proiectului), alături de partenerii menţionaţi. Manager de proiect a fost desemnata d-na Cristina Mănaila, referent de specialiate la Muzeul ASTRA. Urmatoarea etapă este cea de întocmire a bugetului proiectului, in urma planificării activităţilor şi sarcinilor care revin echipei de implementare, o mare pondere la acest capitol deţinând-o partea de cercetare ştiinţifică cu privire la alimentaţia tradiţională din localităţile judeţului Sibiu. 
 
Anca Mira,
Muzeograf

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP