Un produs Blogger.

luni, septembrie 05, 2011

Expoziție EEA & Norway Grants

            Ambasada Regală a Norvegiei, Innovation Norway și Punctul Național de Contact  organizează, la Sibiu, în perioada 5 – 30 septembrie 2011, în zona pietonală din fața Muzeului de Etnografie Universală „Franz Binder” (Casa Hermes – Piaţa Mică nr. 11), expoziția EEA și Norway Grants. Expoziția intenționează să ilustreze rezultatele unor proiecte derulate de către entităţi publice şi private româneşti, cu asistenţă financiară din partea Norvegiei, Islandei şi Principatului Liechtenstein.
            Ca urmare a Acordului privind Spațiul Economic European (SEE) din 2007, România a beneficiat de aproape 100 milioane EUR prin Mecanismele Financiare SEE/ EEA (engl.) (EEA și Norway Grants) în perioada 2009-2011. Nu mai puțin de 69 de proiecte individuale și 115 proiecte de mai mici dimensiuni derulate de ONG-uri au beneficiat de finanțare în câteva sectoare cheie: protecția mediului, dezvoltarea resurselor umane, sănătate și îngrijirea copilului, patrimoniu cultural, eficiență energetică și producție sustenabilă.
            Expoziția nu și-a propus o prezentare a tuturor proiectelor finanțate. Este mai degrabă o încercare de a spune o poveste - povestea Granturilor SEE şi a celor Norvegiene în România în perioada 2009-2011. Acoperind 13 proiecte, această expoziție încearcă să aducă în atenția publică istoria Granturilor, a oamenilor, a viselor și ambițiilor lor, a rezultatelor obținute - de la lupta pentru a pune în aplicare tehnologii moderne pentru satisfacerea nevoilor unei economii în dezvoltare şi de la îngrijirea specială acordată copiiilor mai puţin privilegiaţi, cu tulburări de dezvoltare, până la recunoaşterea importanţei păstrării şi promovării patrimoniului cultural şi natural românesc, în beneficiul generaţiilor viitoare.
            Organizatorii își exprimă speranța că această expoziție va arăta, într-o lumină cât de poate de clară, ce au realizat beneficiarii români ai Granturilor, prin eforturi susținute și prin determinarea de a schimba lucrurile în mai bine.
            Fotografiile sunt realizate de Bogdan Croitoru.
            Unul dintre beneficiarii acestor finanţări a fost Complexul Naţional Muzeal ASTRA, prin proiectul Conservarea şi restaurarea patrimoniului etnografic în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului (http://www.conservareapatrimoniului.ro/).
            Detalii despre expoziţie puteţi găsi şi pe situl Ambasadei Regale a Norvegiei, www.norvegia.ro.

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP