Un produs Blogger.

luni, decembrie 19, 2011

Apariţii editoriale în cadrul programului de educaţie muzeală, la Complexul Naţional Muzeal ASTRA


 Sfărşitul de an 2011 marchează apariţia a două publicaţii de mare însemnătate pentru programele educaţionale desfăşurate de către Muzeul ASTRA - Vizită în satul tradiţional. Ghidul elevilor şi Însuşirea competenţelor – cheie prin educaţia patrimonială.

Adresate elevilor si cadrelor didactice, dar şi părinţilor şi celor interesaţi de patrimoniul cultural material şi imaterial, publicaţiile oferă o nouă abordare şi o nouă viziune asupra obiectului muzeal.
Vizită în satul tradiţional. Ghidul elevilor permite construirea de noi cunoştinţe pe baza a ceea ce tinerii ştiu deja, îmbină ilustraţiile monumentelor din Muzeul în aer liber cu o grafică deosebită realizată de Sabina Franciska Coman, elevă în clasa a X-a la Liceul de Artă Sibiu, în scopul de a oferi o imagine de ansamblu aspra satului de odinioară. Împărţită în 4 capitole mari – Satul, Ocupaţii Tradiţionale, Povestea Morii şi Casa de turtă dulce, publicaţia invită cititorii la o incursiune în timp, la o descoperire, pas cu pas, a vieţii oamenilor de altădată, fiind un ghid practic de cunoaştere şi înţelegere a patrimoniului muzeal şi a valorilor materiale şi spirituale ale poporului roman.
Manualul Aqueduct Însuşirea competenţelor - cheie prin educaţia patrimonială este rezultatul unui proiect Comenius finanţat de Comisia Europeană având ca parteneri ai proiectului pe lângă iniţiatorul său belgian, ţări precum Olanda, România, Italia, Austria, Polonia, Franţa.
Prin sprijinul fundaţiei Transilvania Trust, partener în cadrul proiectului, Complexul Naţional Muzeal ASTRA a oferit spre publicare un exemplu de bună practică în educaţia patrimonială - Atelierul Micului Actor. Teatru de Umbre la Muzeul “Franz Binder”. Acest proiect s-a desfăşurat în anul 2011 în cadrul programului de educaţie muzeală realizat de către Muzeul ASTRA. Manualul Aqueduct se adresează atât cadrelor didactice cât şi specialiştilor din domeniul culturii ce doresc să iniţieze şi să desfăşoare activităţi educaţionale legate de patrimoniu şi poate fi consultat pe site-ul www.the-aqueduct.eu. De asemenea, versiunea tipărită a manualulul a fost publicată în limbile engleză şi italiană.
Vizită în satul tradiţional. Ghidul elevilor poate fi achiziţionat de la sediul Muzeului ASTRA din Piaţa Mică nr.11.
Raluca Andrei, pedagog muzeal

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP