Un produs Blogger.

miercuri, martie 07, 2012

Fecioarele inlacrimate ale Transilvaniei

În vederea cunoaşterii şi valorificării patrimoniului cultural religios şi de cult, Complexul Naţional Muzeal ASTRA inaugurează expoziţia "Fecioarele înlăcrimate ale Transilvaniei" la al cărei vernisaj vă invită să luaţi parte în data de 9 Martie 2012, ora 13.00, la Casa Artelor (Piaţa Mică, nr. 21).

Rezultat al colaborării mai multor instituţii culturale, expoziţia prezintă o selecţie de icoane pictate de o valoare patrimonială şi spirituală deosebită, "icoane care au plâns, icoane făcătoare de minuni". Expoziţia spune povestea icoanelor care o înfăţişează pe Fecioara Maria, icoane care, se spune, au plâns în secolul al-XVIII-lea şi sunt o dovadă a extraordinarei înfloriri pe care au cunoscut-o reproducerile lor, depăşind frontierele etnice şi religioase care au devenit pentru prima data neputincioase în faţa abundenţei multiplicărilor şi a elanului creator al călătorilor.

Concepută sub formă itinerantă, expoziţia a fost găzduită deja de muzee din Alba Iulia şi Târgu Mureş, iar după prezenţa lor la Sibiu, icoanele vor fi expuse în Muzeul de Etnografie din Cluj-Napoca.
    
La deschiderea evenimentului va fi prezent academicianul Marius Porumb.

Vă mulţumim pentru interes şi vă aşteptăm.

Anca Mira

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP