Un produs Blogger.

marți, mai 15, 2012

Muzeele într-o lume în mişcare

Ziua Internaţională a Muzeelor - 18 mai
Noaptea Muzeelor - 19 mai
Muzeele într-o lume în mişcareComplexul Naţional Muzeal ASTRA vă invită să participaţi în data de 19 mai 2012 la un amplu program cultural organizat în cadrul Nopţii Muzeelor.

Noaptea Europeană a Muzeelor este o manifestare culturală iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi se află deja la a 8-a ediţie, fiind celebrată de peste 3.000 de muzee din toată Europa care îşi deschid porţile simultan oferind intrare liberă tuturor vizitatorilor. Numărul mare de vizitatori înregistrat la ediţia anterioară a atins un record fără precedent şi reprezintă o dovadă a succesului abordării şi a necesităţii continuării şi amplificării demersurilor de până acum, pentru a raspunde aşteptărilor publicului şi pentru a marca această manifestare devenită un reper important în calendarul cultural românesc.

Muzeele participante vor fi promovate prin profilul de facebook al Nopţii Muzeelor România, precum şi în cadrul campaniei de promovare la nivel naţional.

Evenimentul este organizat sub înaltul patronaj UNESCO, al Consiliului Europei şi al Consiliului Internaţional al Muzeelor (ICOM). Muzeul ASTRA a aderat la acest concept de manifestare artistică şi culturală europeană în anul 2009.

Un istoric al manifestării organizate de Muzeul ASTRA în anii anteriori puteţi regăsi pe site-ul www.muzeulastra.ro, iar detalii despre organizarea evenimentului la nivel naţional pe site-ul www.noapteamuzeelor.ro. Tema manifestarii în acest an se intitulează Muzeele într-o lume în mişcare. Provocări noi. Inspiraţii noi.

Anca Mira - muzeograf

Contact : Complexul Naţional Muzeal ASTRA
Serviciul Marketing cultural
Tel : 0269-202412
E-mail : pr@muzeulastra.com

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP