Un produs Blogger.

miercuri, mai 23, 2012

Noaptea Muzeelor 2012, Teatru pentru copii şi tineri la Etno Tehno Parc

Teatrul pentru copii şi tineret Gong împreună cu Departamentul Marketing şi Pedagogie Muzeală au oferit un adevărat spectacol de teatru pentru toţi vizitatorii Muzeului în aer liber cu ocazia evenimentului „Noaptea Muzeelor 2012”. La Etno Tehno Parc, spaţiul dedicat copiilor, actorii teatrului de păpuşi au jucat „Sarea în Bucate”, artiştii reuşind să sensibilizeze publicul prin joc, sunet şi lumină, introducându-l în spaţiul mirific al poveştilor de odinioară. Dar nici copiii nu s-au lăsat mai prejos, aşa încât, după o muncă de mai bine de o lună şi jumătate de cercetare privind patrimoniul muzeului, realizare de scenarii, siluete, joc de rol, au reuşit să ne surprindă, în cel mai plăcut mod, cu două poveşti „spuse” prin teatru de umbre. Cele două spectacole se încadrează în proiectul inovator de pedagogie muzeală al Muzeului ASTRA, intitulat Teatrul De Umbre.

Acest proiect prin activităţile sale specifice, converge obiectivului general de educaţie a tinerilor pentru artă şi deopotrivă, prin artă, pentru protejarea şi promovarea patrimoniului. Elevii clasei a VII-a ai Liceului de Artă Sibiu şi elevii Şcolii cu clasele I – VIII Cristian, alături de specialiştii din muzeu şi dascălii lor, au pus în scenă două poveşti inedite, inspirate din viaţa de odinioară a satului românesc: Povestea Morii şi Fântâna Morarului. Acţiunea poveştilor, petrecută acum mai bine de o sută de ani, a oferit şi un deznodământ plin de tâlc, pentru că orice poveste se ancorează în realitate prin învăţăminte.

Participarea entuziastă a copiilor, alături de părinţii lor, la activităţile propuse de organizatori demonstrează impactul emoţional deosebit, receptivitatea crescută şi imperativul extinderii programului Teatrul de umbre, prin dinamizarea şi diversificarea activităţilor specifice viitoare.

Pedagog Muzeal Raluca Andrei
Muzeograf  Lucian Robu
Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP