Un produs Blogger.

luni, mai 07, 2012

Noi evenimente culturale la Muzeul ASTRA

Complexul National Muzeal ASTRA va invita la o serie de evenimente culturale care se deruleaza zilele acestea in unitatile sale muzeale.

Astfel, in data de 9 Mai la sediul Muzeului de Etnografie Universala "Franz Binder" (expozitia permanenta)  din Piaţa Mică nr. 11  va avea loc de la ora 13.oo, recitalul  DĂINUIE UN  SUFLET  ÎN  ADIERI, versuri de Lucian Blaga în interpretarea actriţei Lerida Buchholtzer, de la Teatrul Naţional "Radu Stanca".  In memoria poetului si filozofului nascut in data de 9 Mai 1895 la Lancram si a carui biografie este strans legata de burgul sibian, actrita Lerida Buchholtzer a pregatit un manunchi de texte din opera devenita un pretios tezaur al literaturii române. Invitaţia este adresata "prietenilor C.N.M. ASTRA, iubitorilor de poezie şi tuturor celor care doresc să-l omagieze pe Lucian Blaga împreună cu noi." (Lerida Buchholtzer).

De asemenea, Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului găzduieşte zilele acestea expoziţia cu vânzare a artistului popular Nicolae Diaconu, prezent în muzeu până miercuri pentru a-şi prezenta colecţia. Membru al Academiei Artelor Tradiţionale din România, artistul este cunoscut atât pe plan naţional cât şi internaţional, în special, pentru figurinele modelate din lut care redau aspecte din universul satului românesc. Obiectele sunt expuse în zona scărilor de la intrarea principală.

În perioada 11-20 Mai Casa Artelor (Piaţa Mică, nr. 21) găzduieşte expoziţia de măşti, rezultat al atelierului Mask making- living the Romanian village culture realizat de meşterul popular Ioana Negoiţă. Manifestarea este organizată de Asociaţia "Satul verde", în colaborare cu Muzeul ASTRA. Vernisajul expoziţiei va avea loc în data de 11 mai, la ora 11.00

Va multumim pentru interes si va asteptam.

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP