Un produs Blogger.

vineri, iunie 22, 2012

Arhitectura tradițională cercetată de studenții Facultății de Arhitectură din Iași

Facultatea de Arhitectură "G.M.Cantacuzino" din Iași, în colaborare cu Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA, organizează expoziția grafică intitulată "REPERE ALE PEISAJULUI CULTURAL TRADIȚIONAL".

Studenții arhitecți vă așteaptă duminica, 24 iunie, ora 12, la vernisajul din cadrul Pavilionului Expozițional de la intrarea principală în Muzeul în aer liber. Studenţii ieșeni se află în Muzeul în aer liber în scopul realizării unui stagiu de practică profesională, acesta fiind cel de-al șaptelea stagiu organizat în muzeul nostru. În viziunea lor, arhitectura românească actuală se caracterizează printr-o multitudine de forme importate, ce îşi găsesc cu greu locul în peisajul socio-cultural autohton. Raportarea la filonul tradiţiei, în opoziţie cu împrumutul de forme străine, generează legitimitatea demersului architectural autentic. În acest context, practica studenţilor arhitecţi în cadrul Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului își pune amprenta asupra împlinirii lor ca viitori arhitecţi și reprezentanţi ai valorilor tradiţionale.

Expoziţia pe care v-o propunem cuprinde lucrările grafice realizate pe parcursul stagiului de practică. Expoziţii similare au fost organizate şi în anii trecuţi, o parte din lucrările grafice fiind incluse într-un catalog de specialitate editat la Iaşi.
          
Va multumim pentru interes si va asteptam in Muzeul in aer liber, la vernisaj - 24 iunie, ora 12.

Eliza Penciu

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP