Un produs Blogger.

luni, iunie 25, 2012

ZIUA SUGARULUI, ediția a VII-a


Muzeul ASTRA vă invită, și în acest an, la Ziua Sugarului, sărbătoarea care a debutat pe data de 1 iulie 2006 şi care, bucurându-se de succes incontestabil, a ajuns la cea de-a şaptea ediție. Ca în fiecare an, ne vom întâlni în prima duminică a lunii iulie, de această dată, pe întâi iulie, la Etno Tehno Parc-ul din Muzeul în aer liber al Pădurii Dumbrava, care se transformă într-un magnet simbolic ce-și atrage publicul țintă: familiile – părinți cu sugari, bunici, chiar străbunici și alte rude: frățiorii, respectiv surioarele lor mai mari ale bebelușilor, nași și nașe, unchi și mătuși, veri și verișoare. Acest eveniment stârnește interesul unui mare număr de mămici şi tătici, care nu ezitată să-şi demonstreze aptitudinile în cea mai grea meserie, cea de părinte, iar bebeluşii, mai cuminţi ca niciodată, își gânguresc planurile de viitor, care, bineînţeles, sunt premiate aşa cum se cuvine de partenerii evenimentului: AMBIENT și Happy Bella, dar și de către sponsorii nostri.

            Ziua Sugarului este dedicată, în primul rând, copilaşilor cu vârste cuprinse între o zi şi doi ani pentru care vom organiza concursurile deja renumite: Cross-ul Bebe, pe mochetã (de-a buşilea), Cross-ul Bobocel, Miss şi Mister Bebe, Miss şi Mister Bobocel


Pentru mămici şi tătici pregătim un program special, atât concursuri instructive şi distractive: Mămica ŞtieTot, Tăticul Priceput, cât şi consiliere pre- şi postnatală asigurată de specialiştii Centrului Medical Alessia și ai celor din partea Asociației Mâini Unite – din dragoste pentru copii. Masajul bebeluşului (demonstraţii individuale), tehnici de masaj pentru relaxarea bebeluşului, exerciţii – elemente psihoterapeutice în vederea dezvoltării abilităţilor empatice şi capacităţii de relaţionare părinte – copil, gimnastica gravidei (exerciţii de tonifiere a organismului în general şi, în mod special, a grupelor musculare implicate în naştere, pentru un travaliu mai scurt şi mai nedureros) şi cursurile Lamaze, alăturate răspunsurilor individuale la întrebările părinților sunt doar câteva dintre elementele oferite la Ziua Sugarului de Centrul Medical Alessia.

În completare, Asociația Mâini Unite - din dragoste pentru copii va pune la dispoziția mamelor care alăptează un cort special amenajat în acest scop și va oferi consiliere specifică. Consilierul în alăptare Gabriela Stănescu va aborda tema adaptării alăptării la puseele de creștere și cunoașterea ritmului copilului. Asociația Mâini Unite - din dragoste pentru copii  va oferi premii participanților la concursurile Zilei Sugarului, ediția a VII-a,  broșuri conținând informații despre diversificarea alimentelor și consiliere psihologică în diferitele probleme specifice vârstei de 0-2 ani. Psihologul clinician Oana Vasiu va oferi câștigătorilor locurilor I la concursurile evenimentului, câte o ședință gratuită de consiliere psihologică pentru copil și familie.

Grădiniţa cu predare în limba engleză Helen Doron va organiza, şi în acest an, diverse ateliere, activităţi şi jocuri în limba engleză, punctul forte din programul lor constituindu-l prezentarea interactivă a cursurilor în limba engleză pentru bebeluşi.

Club AMBIENT va oferi un program de maximă atractivitate pentru frații și surorile sugarilor, cu vârste cuprinse între 2 şi 12 ani. Alături de MEȘTERICĂ, mascota clubului, care va anima distracția generală, vom avea parte de activităţi interactive cu copii, pe grupuri de 5 până la 20: Jocul literelor, Caută comoara ascunsă, Jocul statuilor, mici concursuri cu diplome şi premii. Și bineînțeles, nu va lipsi cireașa de pe tort, tombola Club AMBIENT, a cărei miză este organizarea de la A la Z a petrecerii zilei de naștere a fericitului câștigător, fie el băiețel sau fetiță.

Agenția Națională ANTIDROG, colaborator de încredere al Muzeului ASTRA, și al Zilei Sugarului, implicit, va sensibiliza un număr cât mai mare dintre participanţii la eveniment la activităţi specifice de prevenire a consumului  de droguri legale şi ilegale, de substanţe noi cu efect psihoactiv, denumite generic „etnobotanice”, şi adoptarea unui stil de viaţă sănătos ce va implica un grad mărit de responsabilitate civică.

Aşadar, veniţi duminică, 1 iulie, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, cu mic, cu mare şi cu suzeta la purtător, pentru a sărbători împreună cea de-a şaptea ediţie a Zilei Sugarului. Evenimentul se va desfăşura între orele 10 şi 18, la Etno Tehno Parc (aflat în Muzeul în aer liber, la intrarea dinspre Grădina Zooogică). Intrarea este gratuită pentru toată lumea.

Vă aşteptăm cu drag, pentru o petrecere de poveste a fragedei copilării!

Eliza Penciu
Muzeul ASTRA

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP