Un produs Blogger.

marți, iulie 17, 2012

Târg de produse tradiţionale şi ecologice, 21-22 iulie 2012

În zilele de 21 - 22 iulie 2012, între orele 10 - 18, va avea loc o nouă ediţie a Târgului de produse tradiţionale şi ecologice. Evenimentul își propune să ofere o alternativă celor care doresc să se aprovizioneze cu produse autentice, realizate în serie mică, după rețete tradiționale.

Complexul Național Muzeal ASTRA a organizat sporadic târguri de bucate încă din anul 2007, iar începând cu anul 2011 acestea s-au impus ca un program permanent, fundamentat pe cercetările de teren ale muzeografilor, pe experiența producătorilor și pe exigența selecției realizate în colaborare cu Direcția pentru Agricultură Județeană Sibiu. În acest an, târgul va fi organizat, pe durata sezonului estival, din două în două săptămâni, alte ediții speciale fiind plănuite pentru serbarea recoltei și pentru sărbătorile de iarnă. În acest sfârșit de săptămână va avea loc cea de-a noua ediție din acest an.

În privința participării la târg, muzeograful Adrian Alexe, coordonatorul evenimentului, declară: ”La această ediţie şi-au anunţat participarea 12 producători, care vor oferi spre vânzare produse din carne (caltaboş, lebăr, cârnaţi de casă, tobă, pastramă), brânzeturi (telemea, brânză de burduf), prăjituri tradiţionale (dulceţuri, gemuri, sirop, turtă dulce), zacuscă şi pâine de casă. De asemenea, va fi prezent un producător care va găti mămăligă la ceaun şi produse din carne tradiţionale.”

Târgul de Produse Tradiţionale şi Ecologice este organizat de Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Sibiu, Asociaţia producătorilor de produse tradiţionale şi ecologice ”Mărginimea Sibiului”, Fundaţia Adept, Fundaţia pentru Dezvoltare prin Patrimoniu Cultur Natur şi Complexul Naţional Muzeal ASTRA, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu.

Biroul de presă al C.N.M. ASTRA

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP