Un produs Blogger.

miercuri, septembrie 12, 2012

Festin culinar indonezian și românesc - 14 - 16 septembrie, Muzeul în aer liber

Începând de vineri, 14 septembrie a.c., de la ora 12.00, la Cârciuma din Bătrâni din Muzeul în aer liber se va sărbători toamna și roadele ei, prin reînvierea plăcutului obicei al proprietarilor de vie care, la culesul strugurilor, amenajau un spațiu lângă podgorie în care serveau trecătorii cu must din struguri proaspăt storși, împreună cu mâncăruri alese. Așadar, în această toamnă, sunteți invitați la Mustăria tradițională de la Cârciuma din Bătrâni , unde reprezentanţii podgoriei Ciumbrud, judeţul Alba, vor face must de struguri, chiar în fața doritorilor, în timp ce pastrama de oaie va sfârâi pe grătare, împreună cu preparatele din carne de porc, iar tocana de oaie va fi gătită, tradițional, la ceaun.

Festinul culinar va continua sâmbătă, 15, septembrie, între orele 11,00 - 15,00, la Târgul de Țară amenajat în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, cu expoziția de preparate culinare indoneziene Food Paradise - Paradisul culinar indonezian, unde "Chef Nurrochman şi Chef Mandradhitya îşi vor demonstra abilităţile în prepararea specialităților indoneziene. Vizitatorii muzeului vor avea oportunitatea de a gusta preparatele exotice și se vor bucura de un spectacol de muzică şi dans tradiţional indonezian. Acest eveniment se înscrie într-un program de promovare a culturii indoneziene, derulat la Sibiu, în perioada 13 - 15 septembrie 2012, organizat de Ambasada Republicii Indoneziene la București", declară Alexandra Gruian, muzeograf în cadrul Muzeului de Etnografie Universală "Franz Binder"

Același Târg de Țară își va relua componenta tradițională românească și multietnică, duminică, 16 septembrie a.c. prin prezența a 16 producători autorizați din județul Sibiu care vor oferi spre vânzare publicului vizitator produse lactate și brânzeturi, carne și mezeluri tradiționale, pâine, produse de panificație și dulciuri, legume și fructe de sezon, precum și miere și produse apicole, dulcețuri, siropuri și conserve de legume, țuică ș.a.
 

Complexitatea și bogăția activităților acestui sfârșit de săptămână vor fi completate de programul ANIMĂ ASTRA!, care pe lângă atelierele de meșteșuguri tradiționale (confecționare de măști, pictură pe sticlă și lemn, țesut, cusut, împletit), coordonate de meșteri populari renumiți, va adăuga un moment special duminică, 16 septembrie a.c, prin spectacolul susținut pe Scena de pe lac a Muzeului în aer liber, între orele 10,00 și 11,00 de către Ansamblul Junii Cetății din Rupea, jud. Brașov, alături de Maria Lia Bologa și Diana Lupu, culegătoare, păstrătoare și talentate interprete de folclor românesc autentic.

Vă așteptăm cu drag!

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP