Un produs Blogger.

joi, octombrie 11, 2012

Cea de-a XII-a ediţie ASTRA FILM ÎNCEPE CU O SEARĂ DE GALĂ

Luni, 15 octombrie, publicul este invitat la o seară de gală, care dă startul celei de-a XII-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Documentar de la Sibiu, ASTRA FILM 2012.

Iată ce cuprinde această primă zi a unui maraton cinematografic, care se va desfăşura pe parcursul întregii săptămâni:

La ora 18.00, are loc proiecţia filmului Satul de demult în Muzeul ASTRA, în sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor, care în timpul Festivalului devine Sala John Marshall (nume dat de organizatori în cinstea şi în memoria cineastului legendar al documentarului, care a fost oaspete de onoare al ASTRA FILM în 2004).

Urmează deschiderea oficială a celei de-a XII-a ediţii ASTRA FILM FESTIVAL, după care sunteţi invitaţi la un concert de excepţie, oferit de artiştii de la FLOEX din Cehia (ora 19.00).

Seara se încheie cu vernisajul expoziţiei ReciclART  şi cu un party cu DJ (începând cu 20.30).

SATUL DE DEMULT
un film de Dumitru Budrala

De ce îşi împleteau fetele cununi în ziua de Sânziene? Ce înseamnă „ropotitul ţestelor”? Cât de complicat e un război de ţesut? Un film în afara tiparelor obişnuite despre viaţa din satul de odinioară şi despre un muzeu extraordinar, Muzeul ASTRA din Dumbrava Sibiului, care se numără pe drept cuvânt printre cele mai frumoase muzee în aer liber din Europa, şi, în acelaşi timp, printre cele mai valoroase. Cu o istorie de peste un secol şi cu un patrimoniu copleşitor prin bogăţie şi diversitate, care cuprinde, printre multe alte miracole ale lumii preindustriale,  o colecţie de mori unică în lume, muzeul dăruieşte oaspeţilor săi o călătorie inegalabilă în lumea satului tradiţional. Muzeul din Dumbrava Sibiului este prea vast pentru a fi redat în cuvinte. O părticică din sufletul lui poate fi surprinsă într-un film ca acesta, care se doreşte o invitaţie pentru cei care şi-au deschis inima – sau o vor deschide de acum înainte – spre a-l cunoaşte. Aşa cum se spune în ghidurile turistice, „merită un detur”.

Floex
sau „clarinetul electronic”
Se spune despre el că este genial. Tomáš Dvořák, cunoscut mai bine sub numele de  Floex, este compozitor, muzician şi artist grafic. A învățat clarinetul încă din copilărie, acesta devenind un instrument cheie pentru muzica lui. În 2001, şi-a lansat albumul de debut,  Pocustone, care combină genuri relativ izolate ca nu-jazz, electronică și muzică contemporană. Albumul a fost foarte bine primit de critica de specialitate și a primit câteva premii. Tomáš Dvořák este cunoscut și pentru colaborarea cu Amanita Design la sountrack-ul jocurilor Samorost 2 (2006) și Machinarium (2009) și este autorul câtorva instalații multimédia. Arta încă joacă un rol important în proiectele sale, el fiind autorul identității vizuale a albumelor sale.
ASTRA FILM FESTIVAL are plăcerea de a găzdui două concerte din festivalul SOUNDCZECH / Zilele muzicii cehe în România, cel mai nou proiect al Centrului Ceh din Bucureşti.

ReciclART la ASTRA FILM
Aruncăm zilnic ambalaje, cauciucuri uzate, nasturi desperecheaţi şi câte altele. Ce altceva am putea face cu ele? Multe, infinit de multe lucruri, după cum aflăm de la artiştii care expun la ReciclART.
Sursele deşeurilor care ne înconjoară sunt nelimitate, de aceea dacă privim situaţia ecologică mondială, iniţiativa de a recicla ar trebui să fie prioritatea fiecăruia dintre noi. Din păcate, românii încă încearcă să se acomodeze cu această provocare globală de a recicla pentru un viitor mai curat al planetei.
Toate aceste lucruri considerate deşeuri pot fi folosite într-o manieră alternativă, transformate şi, de ce nu, recuperate. Adevăratul truc stă în a le vedea potenţialul după ce au fost aruncate. Astfel, pentru această expoziţie, am invitat oameni din diferite domenii pentru a-şi exprima creativ ideile şi punctele de vedere în legătură cu reciclarea şi refolosirea lucrurilor care aparent nu mai sunt folositoare nimănui.

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP