Un produs Blogger.

marți, octombrie 30, 2012

Complexul Naţional Muzeal ASTRA - în pas cu noile tehnologii


În viitorul apropiat, accesarea internetului de pe dispozitivele mobile va lua o tot mai mare amploare. Pentru a se adapta nevoilor vizitatorilor, Complexul Naţional Muzeul Astra, împreună cu partenerul sau Neoma Solutions, a dezvoltat o alternativă la ghidajul clasic. Încă din data de 1 octombrie 2012, cei care vizitează Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale (Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului) pot observa pe fiecare obiectiv un cod QR (Quick Response).

Acesta este un cod bi-dimensional / cod matrice creat în 1994 de compania japoneză Denso Wave. Având capacitate de stocare de zeci de ori mai mare decât codurile clasice de bare şi fiind extrem de uşor de citit, codurile QR au deschis o nouă cale de transmitere şi recepţionare a datelor offline într-un mod rapid şi facil. Prin intermediul lor, un loc din lumea reală poate fi conectat cu o locaţie din lumea virtuală. Cu o simplă scanare ce durează mai puţin de o secundă se poate obţine pe telefonul mobil o foarte mare varietate de informaţii şi servicii.

Orice posesor de smartphone care vizitează Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului poate accesa informaţiile aferente monumentelor expuse, printr-o simplă scanare a codurilor QR., care îi va direcţiona către pagina de internet optimizată pentru dispozitivele mobile. Pe lângă informaţii specifice bilingve (in romană şi engleză), vizitatorii au la dispozitie şi un link către site-ul principal, unde se află datele complete, dar şi locaţia originală şi cea actuala a monumentului.

Astfel, informaţiile pot fi actualizate extrem de uşor, fără costuri, iar în viitorul apropiat vor putea fi asociate diverse pagini pentru a alcătui trasee tematice sau concursuri gen ,,căutare de comori”.

În prima parte a anului, în Muzeul în aer liber s-a desfăşurat un concurs cu scopul testării aplicaţiei. Rezultatele obţinute au fost foarte bune, noua modalitate de ghidaj, bucurându-se de o mare receptivitate în special în rândul tinerilor şi a familiilor.

Biroul de Presă al CNM ASTRA


Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP