Un produs Blogger.

miercuri, octombrie 24, 2012

Masa rotundă şi lansarea broşurii Pe urmele barocului ţărănesc din Transilvania

Muzeul de Etnografie Săsească „Emil Sigerus” din cadrul Complexului Naţional Muzeal ASTRA are plăcerea şi onoarea să Vă invite vineri, 26 octombrie 2012, ora 1230 la masa rotundă şi lansarea broşurii Pe urmele barocului ţărănesc din Transilvania ce va avea loc în Casa Artelor, sala de expoziţie a Muzeului „Emil Sigerus” din Piaţa Mică nr. 21 Sibiu.

Evenimentul este organizat cu ocazia finalizării proiectului cultural cu acelaşi titlu, cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria și Casa de Cultură a Municipiului Sibiu prin programul Sibiu Baroc Update 2012.

Pe urmele barocului ţărănesc din Transilvania este un proiect care abordează stilul baroc dintr-o perspectivă inedită, încercând să identifice elementele specifice ale barocului devenite caracteristice comunităţii săseşti din Sibiu, în secolul al XIX-lea. Plecând de la ideea că Sibiul este un oraş ce armonizează stiluri arhitecturale diferite, între care se evidenţiază barocul, apărut la începutul secolului al XVIII-lea ca urmare a influenţei Imperiului Habsburgic, proiectul subliniază modalităţile prin care elementele baroce se regăsesc în arhitectura rurală şi nu numai.

Participanţii la masa rotundă vor avea oportunitatea să participe activ la dezbaterile pe tema „barocului ţărănesc” şi de a face un schimb interdisciplinar prin aducerea în discuţie a modalităţilor de identificare ale elementelor caracteristice acestuia.

În cadrul evenimentului se va lansa broşura Pe urmele barocului ţărănesc din Transilvania ce va cuprinde fotografii realizate în 10 localităţi din judeţele Sibiu (Amnaş, Miercurea Sibiului, Moşna, Şaroş pe Târnave), Alba (Gârbova), Mureş (Saschiz, Cloaşterf, Vulcan, Saeş) şi Braşov (Viscri). Aceasta oferă informaţii ce va contribuie la conturarea unei imagini a comunităţii săseşti de la începutul secolului al XIX-lea, printr-un într-un demers comparativ, pendulând în permanență între spațiul urban și cel rural.

descarcă AICI brosura în format PDF

De asemenea se poate vizita expoziţia Pe urmele barocului ţărănesc din Transilvania va fi deschisă pentru public până la sfârşitul lunii noiembrie 2012, între orele 9.00 – 17.00.

Camelia Ştefan, coordonator proiect

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP