Un produs Blogger.

miercuri, octombrie 24, 2012

Jocul de acasă Transilvania

Proiectul Jocul de acasă Transilvania, demarat de către Fundaţia pentru Meşteşuguri Bucureşti în parteneriat cu Complexul Naţional Muzeal ASTRA Sibiu îşi propune promovarea patrimoniului cultural material şi imaterial din Transilvania (zona etnografică a Sibiului) prin mijloacele teatrului de animaţie.

Proiectul cultural, finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, se află la cea de a patra etapă organizatorică, după cercetarea zonelor etnografice Oltenia, Moldova şi Banat.

În zilele de 23 şi 24 octombrie teatrul de animaţie cu tema Jocul de acasă Transilvania va fi prezentat elevilor de la Şcoala Generală cu clasele I-VIII „Regina Maria” din Sibiu şi celor de la Clubul Copiilor Avrig. Trebuie menţionate pentru partea teatrală, actriţele Daria Gănescu şi Florentina Tănase, din Bucureşti, prof. univ. dr. Ovidiu Papană, Universitatea de Vest, din Timişoara, care a contribuit la realizarea fondului muzical şi Ana Ponta, artist plastic, din Bucureşti, care a realizat marionetele. Următoarele prezentări publice vor avea loc în Bucureşti.La final de proiect, începând cu jumătatea lunii noiembrie, Muzeul ASTRA va găzdui şi o expoziţie pe această temă, cu prezentarea marionetelor din cadrul celor patru etape ale proiectului, precum şi spectacolele teatrale realizate cu ocazia acestora.

Muzeograf Elena Găvan,
Muzeul Civilizaţiei Transilvane ASTRA
Complexul Naţional Muzeal ASTRA

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP