Un produs Blogger.

luni, decembrie 10, 2012

Expoziţii la vreme de sărbătoare

Preîntâmpinând Sărbătoarea Crăciunului, Muzeul ASTRA a pregătit la Casa Artelor din Piaţa Mică, nr.21, două expoziţii menite să aducă magia sărbătorilor în sufletele sibienilor.

Expoziţia cu titlul Icoana, sărbătoare în dar, organizată de Muzeul Civilizaţiei Transilvane, îşi aşteptă vizitatorii până la sfârşitul lunii ianuarie 2013. Sunt vechi icoane de secol XIX, pictate pe sticlă, provenite din zona Transilvaniei : Ţara Făgăraşului, Valea Sebeşului şi Nicula. Cuprinzând o tematică variată, icoanele prezentate aici, sunt cunoscute publicului din expoziţiile anterioare, ultima fiind cea din luna aprilie.

Într-un acord perfect de tradiţie şi spiritualitate specifice zonei Transilvaniei, vizitatorii pot de asemenea admira interiorul unei case tradiţionale ţărăneşti din Poiana Sibiului, care pătrunde în spaţiul expoziţional, umanizându-l şi copleşindu-l cu firescul intimităţii familiei de români în aşteptarea sărbătorilor. Alături de icoane, ce reprezintă fiecare un praznic de bucurie, legătura cu divinitatea se creează şi prin Psalmii lui David, ce completează expoziţia.

,,Găsiţi-vă vreme să veniţi la Muzeul ASTRA! Vă veţi bucura de căldura şi seninătatea icoanelor pictate pe sticlă, de intimitatea interiorului de casă tradiţională a unei familii de români, de aşteptarea cuminte în mersul colindelor. Icoanele sunt daruri, sărbători deschise asemenea cărţilor cu pagini de aripi. Adevărata bucurie o găsim în firescul inimii de a dărui, de a ne dărui pe noi înşine celor dragi. Mulţumindu-vă pentru răbdarea, îngăduinţa şi pentru dragul de a fi împreună, vă dorim frumoase sărbători de linişte şi lumină!” a declarat Ada Popa, curatorul expoziţiei.

Din expoziţia de icoane, vizitatorii sunt invitaţi să pătrundă în lumea inocentă a copilăriei, recreată în spaţiul alăturat, prin intermediul expoziţiei cu vânzare de jucării tradiţionale Pentru sacul Moşului..., organizată de Galeriile de Artă Populară ale Complexului Naţional Muzeal ASTRA.

Până în data de 6 ianuarie 2013, expoziţia poate fi vizitată gratuit de toţi cei interesaţi de jucăriile copilăriei, din lemn şi cârpe, lut şi fibre vegetale, de jucăriile ingenioase ale bunicilor, ce reprezintă o alternativă la producţia ce poate fi găsită în prezent pe piaţă.

Biroul de presă al CNM ASTRA Sibiu
Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP