Un produs Blogger.

luni, februarie 11, 2013

Saloanele ASTREI – Ediţia I, un regal artistic cu impact în rândul publiculuiCreatori şi iubitori ai artelor plastice şi-au dat întâlnire vineri, 8 februarie 2013, cu prilejul vernisajului expoziţiei de artă plastică Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului – culoare şi formă pentru eternitate. Saloanele ASTREI – Ediţia I. Evenimentul desfăşurat la Casa Artelor, în Piaţa Mică, nr. 21, de la ora 13, deschide seria de manifestări dedicate anului aniversar 2013 la Muzeul ASTRA.

50 de ani de la înfiinţarea Muzeului Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA, 30 de ani de la prima ediţie a Târgului Creatorilor Populari din România, 20 de ani de la inaugurarea Muzeului de Etnografie Universală „Franz Binder” şi de asemnea, 20 de ani de la prima ediţie a Festivalului de Film Documentar, ASTRA FILM, sunt prilejuri de sărbătoare pentru Muzeul ASTRA în acest an.

Alături de gazdele evenimentului, directorul general al C.N.M. ASTRA, d-l Valeriu Olaru, şi curatorul expoziţiei, dr. Alina Geanina Ionescu, expert restaurator pictură al CNM ASTRA, membru UAPR, Filiala Sibiu, printre personalităţile prezente la vernisajul de vineri s-au numărat fostul director al  C.N.M. ASTRA, d-l prof. univ. dr. Corneliu Bucur, d-l deputat Ion Tămâian, preşedintele Uniunii Artistilor Plastici din Sibiu, d-na Maria Olimpia  Tudoran Ciungan, vicepresedinte al filialei  Sibiu a UAP şi Răzvan Pop, director executiv al Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Sibiu.

Primul care a luat cuvântul a fost d-l director Valeriu Olaru, remarcând valoarea patrimonială excepţională ( aproximativ 23 de mii de obiecte) a Muzeului în Aer Liber din Dumbrava Sibiului, sursa de inspiraţie a expoziţiei. D-l Corneliu Bucur şi-a manifestat bucuria reîntoarcerii, „nu neapărat în instituţie ci întru instituţie”, cu prilejul expoziţiei care „este cel mai frumos omagiu adus instituţiei.” D-l Ion Tămâian a punctat fructuoasa colaborare dintre Muzeul ASTRA şi UAP de-a lungul timpului şi speranţa reluării unor tabere de creaţie la Muzeul ASTRA, cu convingerea că „arta modernă îşi trage rădăcinile  în mare parte din arta populară. ” Cuvinte de laudă pentru activitatea muzeului  a avut şi Răzvan Pop, proaspătul director executiv al Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Sibiu, care vede în acestă instituţie „unul dintre pilonii vieţii culturale a Sibiului”. Nu în ultimul rând, criticul de artă d-na Maria Olimpia  Tudoran Ciungan a remarcat faptul că expoziţia ce reuneşte artişti de marcă ai artei româneşti şi basarabene, evoluează de la geometrismul abstract până la figurativ, exprimând amprenta personală a fiecărui artist.

                                                                 Biroul de presă al C.N.M. ASTRAAdministrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP