Un produs Blogger.

miercuri, aprilie 10, 2013

Expoziţia „Strădaniile colecţionarului. Pasiuni...amintiri...idealuri...cărţi...obiecte” îşi deschide porţile la Muzeul ASTRA

În perioada 12 aprilie-3 iunie 2013, Casa Artelor, din Piaţa Mică, nr. 21, va găzdui o nouă expoziţie organizată de Muzeul de Etnografie şi Artă Populară Săsească „Emil Sigerus”, din cadrul Complexului Naţional Muzeal ASTRA. Este vorba despre „Strădaniile colecţionarului. Pasiuni...amintiri...idealuri...cărţi...obiecte”, expoziţie al cărei vernisaj va avea loc vineri, 12 aprilie 2013, de la ora 1400.

Organizatorul acesteia, muzeograful Karla Roşca, aduce în faţa publicului piese din colecţia particulară a etnografului sibian Horst Klusch, ce prezintă o deosebită valoare istorică şi documentară: ceramică decorativă, icoane pe sticlă, pipe din spumă de mare, mobilier pictat, candelabre din alamă, obiecte din cupru şi fier, sticlă transilvăneană.

Născut la 12 mai 1927, la Sibiu, d-l Horst Klusch a întemeiat în anul 1966 Cercul de colecţionari ceramişti din Sibiu, prin care a iniţiat şi prima ediţie a Târgului olarilor din Sibiu (1968), pe care l-a organizat timp de un sfert de veac. În anul 1968, a devenit membru al Cercului de Cercetare a Ceramicii Europene, cu sediul la Regensburg / Düsseldorf. A fost invitat să conducă cursuri de pictare a ceramicii la Zell an der Pram, în Austria, este şeful secţiei germane a Asociaţiei Folcloriştilor şi Etnologilor din Sibiu şi iniţiatorul a două mari târguri de ceramică: Târgul olarilor sud- german din Diessen am Ammersee, Germania (1980) şi Târgului olarilor din Klagenfurt, Austria (2000). 


A conceput şi a organizat Muzeul sătesc din Cisnădioara (1971) şi Muzeul de istoria ţesutului din Cisnădie (1973). În anul 2004 este numit de către Ministerului Culturii şi Cultelor „expert în probleme de etnografie săsească” iar în 2007 preşedintele Fundaţiei Saşilor Transilvăneni din München, i-a decernat premiul Hans-Christian şi Beatrix Habermann pentru „întreaga activitate ştiinţifică şi de salvare a patrimoniului etnic al saşilor din Transilvania. ”

Biroul de presă al C.N.M. ASTRA

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP