Un produs Blogger.

marți, mai 28, 2013

Muzeul ASTRA va invita cu mic, cu mare, la Targul National de Jucarii


În perioada 1 – 2 iunie 2013, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, Complexul Naţional ASTRA organizează în Parcul Tineretului din Sibiu, cea de-a VI-a ediţie a Târgului Naţional de Jucării. Evenimentul organizat de muzeografii Ioana Luca şi Simona Ghiorghieş, va fi onorat de prezenţa unor renumiţi creatori populari de jucării tradiţionale din ţară şi va fi presărat cu momente artistice dintre cele mai variate: spectacole de muzică şi de teatru, ateliere de creaţie şi jocuri.
 
Teatrul Gong aduce în faţa publicului spectacolul Puiul de lebăda, o adaptare după basmul lui Hans Christian Andersen, Răţuşca cea urâtă. Compania Muschetarii din Bucureşti vine la Sibiu cu Povestea porcului, ale cărei ingrediente principale sunt: umorul, muzica şi virtuozitatea actoricească, iar Fundaţia pentru Meşteşuguri din Bucureşti va intermedia în cadrul proiectului Jocul de acasă, o întâlnire specială cu tradiţia. Marionete îmbrăcate în costume populare, vor reaminti legătura afectivă pe care cuvântul "acasă" o stabileşte cu spaţiul unde ne-am născut. Creatori populari renumiţi vor împărtăşi arta decorării turtei dulci, confecţionării de păpuşi, opinci, zgărdane, sau picturii pe sticlă.

,
,Târgul Naţional de Jucării a fost iniţiat în anul 2008 şi de-a lungul celor cinci ediţii a reuşit să ducă Muzeul ASTRA extra muros, să vină în întâmpinarea publicului prin organizarea unor activităţi cultural-educaţionale într-un cadru diferit de cel muzeal, un parc public. Astfel, am reuşit să aducem în prim plan, o categorie de obiecte foarte puţin folosite: jucăriile simple din lemn, lână şi cârpe; materiale ecologice; jucăriile bunicilor, ingenios manufacturate. Aceste jucării şi păpuşi confecţionate cu dragoste de mâinile meşterilor populari sunt pline de viaţă spre deosebire de jucăriile din plastic, realizate în serie, iar copilăria care s-a bucurat de acest tip de jucării va fi una plină de amintiri frumoase, pure şi naturale. Meşterii populari şi trupele de teatru vor fi oaspeţi de seamă şi totodată gazde bune, pentru toţi cei veniţi să se bucure de mirajul jocului, de surpriza jucăriei preferate, sau de „miezul dulce” al copilăriei: turta dulce, vata de zahăr, cocoşeii sau merele glasate” a declarat muzeograful Simona Ghiorghieş.

Târgul Naţional de Jucării va fi deschis între orele 10:00 – 18:00 atât sâmbătă, 1 iunie, cât şi duminică, 2 iunie 2013. Înscrierile pentru atelierele îndrumate de creatorii populari se vor face cu o jumătate de ora înainte de începerea acestora. Grupele de lucru vor fi alcătuite din 20 de copii.

Biroul de presă al C.N. M. ASTRA

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP