Un produs Blogger.

vineri, mai 10, 2013

VOLAM - Volunteering in Astra Museum

Prima platformă de voluntariat internaţional şi practici universitare în cel mai mare muzeu în aer liber din România
Muzeul ASTRA a lansat în timpul conferinţei CultTour 29-30 aprilie finanţat de Uniunea Europeană strategia de dezvoltarea sustenabilă pe termen mediu. Platforma de voluntariat internaţional şi practici universitare VOLAM - Volunteering in Astra Museum, iniţiată de Fundaţia DALA în parteneriat cu Muzeul ASTRA este o componentă integrată în strategia elaborată prin proiectul CultTour.

Programul este structurat în tabere de voluntariat pe durata a două săptămâni, timp în care voluntari români şi străini participă în echipe mixte coordonate de specialişti ai muzeului şi ai Fundaţiei DALA la ateliere de restaurare, conservare, peisagistică şi grădinărit, tehnici de tradiţionale de construcţie, gastronomie, animaţii culturale şi educaţie în domeniul patrimoniului, fiecare tabără de voluntariat şi practici universitare având un caracter formativ.

Prima etapă a programului pentru 2013 se află în derulare, 40 de voluntari români şi străini participând la drenarea zonei inundabile din muzeul ASTRA, restaurarea gospodăriei de lemn din crângul Dragu-Brad, Apuseni, amenajarea peisajului şi grădinărit în cadrul aceleaşi gospodării, ateliere de confecţionat şindrilă, ateliere de gastronomie. Programul VOLAM va continua în 2013, fiind deja programate noi serii în lunile iulie şi septembrie.

”Iniţierea atelierelor de practici tradiţionale, restaurare, conservare a monumentelor şi obiectelor muzeale, peisagisticii, educaţiei alternative bazate pe dezvoltarea unor abilităţi care ţin de manualitate, cu ajutorul voluntarilor, constituie o excelentă oportunitate de dezvoltare a Muzeului ASTRA, cu certe beneficii reciproce”, a declarat domnul Valeriu Olaru, directorul general al Complexului Naţional Muzeal ASTRA.

Parteneri în acest program sunt: Union REMPART(FRANŢA) - federaţie de ong-uri înfiinţată în 1963, cu expertiză în domeniul restaurării, conservării şi promovării patrimoniului internaţional, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu Bucureşti, Facultatea de Arhitectură din Timişoara, Asociaţia Peisagiştilor din România, Universitatea ”Lucian Blaga” Sibiu.
Ovidiu Daneş, preşedinte Fundaţia Dala, dala@dala.ro, 0726 140 529.

Ovidiu Baron, director dpt. Marketing, Turism, Educaţie, Complexul Naţional Muzeal ASTRA, ovidiu.baron@muzeulastra.com, 0756 085 773.
Biroul de presă al C.N.M. ASTRA

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP