Un produs Blogger.

vineri, mai 24, 2013

Targul national de jucarii, Parcul Tineretului, 1 – 2 iunie 2012

În perioada 1 – 2 iunie 2013, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, Complexul Naţional ASTRA organizează a 6-a ediţie a Târgului Naţional de Jucării.

Târgul Naţional de Jucării a fost iniţiat în anul 2008 şi de-a lungul celor 5 ediţii a reuşit să ducă Muzeul ASTRA extra muros, să vină în întâmpinarea publicului prin organizarea unei activităţi cultural-educaţionale întrun cadru diferit de cel muzeal, un parc public. Astfel, am reuşit să aducem în prim plan, o categorie de obiecte foarte puţin folosite: jucăriile simple din lemn, lână şi cârpe; materiale ecologice; jucăriile bunicilor, ingenios manufacturate. Aceste jucării şi păpuşi confecţionate cu dragoste de mâinile meşterilor populari sunt pline de viaţă spre deosebire de jucăriile din plastic, realizate în serie, iar copilăria care s-a bucurat de acest tip de jucării va fi una plină de amintiri frumoase, pure şi naturale.

Muzeul ASTRA aduce cultura şi natura împreună transformând o plimbare prin Parcul Tineretului întro promendă printre şatre cu jucării şi cărţi pentru copii, unde copiii vor fi provocaţi să îşi confecţioneze propria jucărie în cadrul unor ateliere de creaţie îndrumate de meşteri populari sau să îşi confecţioneze o morişcă, simbolul Târgului Naţional de Jucării din Sibiu ce va avea loc anul acesta în zilele de sâmbătă şi dumincă (1 - 2 iunie 2013) între orele 10.00 – 18.00.

Târgul va fi onorat de prezenţa unor renumiţi creatori populari de jucării tradiţionale din ţară şi va fi presărat cu momente artistice dintre cele mai variate de la spectacole la piese de teatru, de la ateliere de creaţie la jocuri. Spectacolele de muzică vor fi susţinute de tinerii talentaţi din oraşul nostru.

Cea de a şasea ediţie a Târgului Naţional de Jucării aduce în faţa micului public sibian trei piese de teatru puse în scenă de Teatrul Gong din Sibiu, Compania Muşchetarii din Bucureşti şi de Fundaţia pentru Meşteşuguri din Bucureşti. Teatrul Gong aduce spectacolul Puiul de lebada, este o adaptare dupa povestea scrisă de autorul de literatura pentru copii Hans Christian Andersen, care are drept erou un boboc de lebădă, clocit de catre o raţă. Compania Muşchetarii din Bucureşti vine la Sibiu cu Povestea porcului ale cărei ingrediente principale sunt: umorul, muzica, antrenanţa şi virtuozitatea actoricească. Rămâne să vă convingeţi că de multe ori „aparenţele înşală” şi că porcuşorul năzdrăvan nu e ceea ce pare.

Fundaţia pentru Meşteşuguri din Bucureşti ne va intermedia o întâlnire specială cu tradiţia, prin intermediul personajelor interpretate de marionetele îmbrăcate în costume populare, jocul fiind cel care ne leagă afectiv de locurile ce definesc cuvântul "acasă", şi tot prin el, copiii noştri pot intra în contact cu emoţiile şi realităţile trăite de noi, adulţii..

Meşteri populari şi trupele de teatru vor fi oaspeţi de seamă şi, totodată, gazde bune pentru toţi cei veniţi să se bucure de mirajul jocului, de surpriza jucăriei preferate, sau de „miezul dulce” al copilăriei (turta dulce, vata de zahăr, cocoşeii sau merele glasate).

Program
Sâmbătă, 1 iunie

Desfăşurarea târgului
10.00 - 18.00

Să descoperim jucăriile, să colorăm timpul copilăriei, să învăţăm jucându-ne.
10.00 – 13.00; 15.00 – 18.00
♦ Confecţionat morişti
♦ Confecţionat păpuşi din aţă

Ateliere cu meşterii:
11.00 – 12.00 ♦ Atelier de decorare turtă dulce cu Puskas Zsussanna
12.00 – 13.00 ♦ Atelier de confecţionat păpuşi cu Magdalena Dudău
15.00 – 16.00 ♦ Atelier de confecţionat opinci (miniaturi)
16.00 – 17.00 ♦ Atelier de pictura pe sticlă cu Rodica Berghezan
17.00 – 18.00 ♦ Atelier de confecţionat zgărdane cu Lucia Todoran

Spectacole 
♦ 10.30 Teatrul Gong, Puiul de lebădă.
♦ 12.00 Concert susţinut de Corul reunit al şcolilor gimnaziale Regele Ferdinand şi Radu Selejan, Sibiu.
♦ 17.00 Spectacol de marionete Jocul de acasă susţinut de Fundaţia pentru Meşteşuguri, Bucureşti

Duminică, 2 iunie

Desfăşurarea târgului
10.00 - 18.00

Să descoperim jucăriile, să colorăm timpul copilăriei, să învăţăm jucându-ne.
10.00 – 13.00; 15.00 – 18.00
♦ Confecţionat morişti
♦ Confecţionat păpuşi din aţă

Ateliere cu meşterii:
11. 00 – 12.00 ♦ Atelier de pictura pe sticlă cu Rodica Berghezan
12.00 – 13.00 ♦ Atelier de confecţionat zgărdane cu Lucia Todoran
15.00 – 16.00 ♦ Atelier de confecţionat opinci (miniaturi)
16.00 – 17.00 ♦ Atelier de decorare turtă dulce cu Puskas Zsussanna
17.00 – 18.00 ♦ Atelier de confecţionat păpuşi cu Magdalena Dudău

Spectacole
♦ 12.00 Spectacol de teatru de păpuşi Povestea porcului susţinută de Compania „Muşchetarii”, Bucureşti
♦13.00 Spectacol Palatul Copiilor Sibiu, instructor prof. Botoroagă

* Înscrierile pentru atelierele îndrumate de creatori populari se vor face cu jumătate de ora înainte de începerea cursului. Grupele de lucru vor fi formate din 20 de copii.

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP