Un produs Blogger.

marți, iunie 25, 2013

Weekend cu cântec, joc şi mâncare bună la muzeul ASTRA

Sfârşitul acestei săptămâni aduce în muzeul din Dumbrava Sibiului un program de petrecere a timpului liber pentru toate gusturile. Producătorii ce vor fi prezenţi între orele 10 :00-18 :00 la Târgul de Ţară, atât sâmbătă, 29 iunie, cât şi duminică, 30 iunie, şi-au propus ca alături de cunoscutele produse tradiţionale (bânzeturi, preparate din carne, pâine proaspătă, miere și produse apicole) să „îndulcească” cumpărătorii cu plăcinte, prăjituri de casă, siropuri de fructe şi din petale de trandafiri.

De asemenea, în cele două zile, vizitatorii vor avea parte de demonstraţii culinare prin care se încearcă reconstituirea meselor practicate în satul românesc. Producătorii din satul Cristian, judeţul Sibiu, vor prepara zamă de porc cu tarhon şi măcriş, pomana porcului, tochitură de purcel şi lichiu cu brânză la cuptor. De asemenea, vor fi pregătite platouri reci, care reamintesc hrana ţăranilor aflaţi la munca câmpului: slănină, sortimente de brânză, cârnaţi de casă.

Programul Animă ASTRA! va oferi şi în acest weekend între orele 10:00-18:00, prezentări de produse meşteşugăreşti şi demonstraţii practice cu ateliere ad-hoc, coordonate de următorii meşteri populari: Florin Ţopa-pictură pe sticlă, Iulia Sava- modelaj în lut, Valentin Negoiţă-măşti tradiţionale, Rodica Ispas-ţesături şi împletituri. Momentele de muzică şi joc popular vor fi susţinute de un ansamblu alcătuit din tineri dansatori şi instrumentişti, elevi ai Colegiului Naţional Pedagogic „Andrei Şaguna” din Sibiu. Meşterii, dansatorii şi instrumentiştii vor fi coordonaţi de către formatorul Daniela Popa.

Biroul de presă al C.N.M. ASTRA

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP