Un produs Blogger.

marți, iulie 16, 2013

Zilele HUNGARIKUM 2013 în Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA

Asociaţia Maghiarilor din Sibiu – HID, prin Centrul Cultural Maghiar şi Clubul Oamenilor de Afaceri Maghiari au organizat sâmbătă, 13 iulie, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, o nouă ediţie a unui eveniment care se bucură de un real succes, atât în rândul comunităţii maghiare cât şi a persoanelor de alte etnii.
Concursul de gătit gulyás s-a desfăşurat în Muzeul Civilizaţiei Tradiţionale Astra, sâmbătă, 13 iulie 2013, începând cu ora 9,00.Interesul pentru acest eveniment se datorează mai ales faptului că în Sibiu şi în împrejurimi specificul maghiar este destul de necunoscut. Plecând de la această premisă, programul a cuprins un eveniment gastronomic, dansuri populare şi prezentarea unor obiceiuri specifice acestei comunităţi. Pe lângă ceaunele cu reţete unice de gulyás, anul acesta au fost prezenţi în Sibiu şi artişti tradiţionali din secuime cu expoziţii meşteşugăreşti cu vânzare. Ansambluri de dansuri şi muzică populară maghiară Százlábúak (100 Picioare) ne-au binedispus de-a lungul orelor de gătit.


Organizatorii au pus la dispoziţia concurenţilor loc de vatră, lemne pentru foc, apă, o masă cu două băncuţe, 2 kg carne de porc sau vită, cartofi, ceapă, pâine şi doi litri de apă minerală sau plată pentru hidratarea concurenţilor. Restul ingredientelor (de exemplu roşii sau ardei, foi de dafin, chimen, etc.), precum şi ceaunele şi alte unelte necesare preparării au fost asigurate de către concurenţi.

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP