Un produs Blogger.

marți, noiembrie 05, 2013

Vernisaj: Crânguri din Apuseni la Imbold, Galeria

Joi, 7 noiembrie, la orele 20:00, Imbold, Galeria deschide expoziția Crânguri din Apuseni alături de Fundația DALA. După expoziția de la Muzeul Astra din Sibiu, instalația Crânguri din Apuseni vine pentru prima dată în București la Imbold, Galeria. 
 
Expoziția a sărbătorit aniversarea a 50 de ani a Muzeului Astra din Sibiu pe 1 octombrie, iar joi aduce vorbă bună și în București. Crângul din Apuseni este o locuire comunitară izolată, care ocupă suprafețe mari cu topografii, resurse, ocupații și practici specifice zonelor montane și submontane ale arcului Carpatic.

Conceptul propus de Fundația Dala, integrat în strategia de dezvoltarea pe termen lung a instituției, s-a construit pe trei niveluri: experimentarea grădinii-peisaj, re-definirea instituției muzeului ca instrument de mediere între comunități locale și public și muzeul ca expunere a memoriei colective.

Crângul din Dragu Brad, care expune generic fenomenul social al locuirii izolate din Apuseni, a fost propus ca sit pilot în aprilie 2013 în cadrul proiectului CultTour (Cultural heritage as a focal point for sustainable tourism), finalizat prin platforma de voluntariat și practici universitare, VOLAM (Volunteering in ASTRA Museum) în septembrie 2013.

Parteneri: Acuarela, Hello Menthol, Muzeul Astra, D Proiect, Fullcolor
Parteneri media: Sapte Seri, Modernism.ro, Feeder.ro, Metropotam.ro, Decat o Revista, HipMag, WebCultura.ro, Port.ro, TATAIA, Jazz.ro, Cooperativa Urbana, sub25.ro, Orasul meu, Artclue.net, DecosiEco.ro, Veiozaarte.ro, Gingergroup.ro, IqAds, Zeppelin, Moodboards.ro, All Hollow, ArtWe

Pentru mai multe informaţii:
Alexandra Bujeniţă
Communication Manager
0741 40 32 38

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP