Un produs Blogger.

vineri, decembrie 13, 2013

Icoana între Chip şi a-semănare

Joi, 12 decembrie 2013, de la ora 12:00 la Casa Hermes, din Piaţa Mică, nr. 11, Muzeul ASTRA a deschis publicului expoziţia „Icoana între Chip şi a-semănare”, o modalitate de a aduce în sufletele celor prezenţi atmosfera plină de speranţă şi lumină ce anunţă Naşterea Domnului.

Expoziţia prezintă 40 de piese de secol XIX, din cea mai valoroasă şi bogată colecţie de icoane pictate pe sticlă din România (cca 3000 de icoane), ce aparţine Muzeului Civilizaţiei Transilvane ASTRA.

„Aceste icoane, un dar adunat în colecţia muzeului de către echipa condusă de către Cornel Irimie, păstrează memoria celor care au îngenunchiat în faţa lor, s-au rugat, şi-au pus speranţele.” a declarat Mirela Creţu, director de specialitate al C.N.M. ASTRA.

Un moment de mare bucurie l-a constituit programul artistic oferit de 40 de copii de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Nr. 1 şi Nr.2 din Sibiu. Ei au colindat şi au prezentat obiceiul străbun al „jocului caprei”, amintind în acest fel frumoasa îmbinare de tradiţie şi de spiritualitate ce poate fi regăsită în casele românilor în această perioadă a anului.

Expoziţia va rămâne deschisă până în data de 25 martie 2014, când creştinii ortodocşi sărbătoresc Bunavestire.

Biroul de presă al C.N.M. ASTRA


Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP