Un produs Blogger.

joi, aprilie 10, 2014

Floriile cu dezlegare la peşte în Muzeul ASTRA


Duminică, 13 aprilie 2014, sărbătorim Floriile în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Sărbătoare a tuturor creştinilor, Floriile mai sunt cunoscute sub denumirea de Duminica Patimilor şi marchează intrarea lui Iisus în Ierusalim în ziua premergătoare săptămânii Patimilor. 

Muzeul ASTRA le propune vizitatorilor, în zona Cârciumii din Bătrâni, începând cu ora 12:00, un atelier de încondeiat ouă, veche şi fascinantă tradiţie pascală, care ilustrează, printr-o bogată simbolistică, atât trăirea creştinească, cât şi creativitatea ţăranului român şi bucuria unei mari sărbători a comunităţii. Atelierul va fi coordonat de către meşterul popular Ioana Ion, din Braşov, din minisatul Sfântul Andrei. De asemenea, va fi organizat un atelier de pictură tradiţională, iconografia creştină fiind reprezentată de către meşterul popular Florin Ţopa.

Fiind dezlegare la peşte, Muzeul ASTRA, alături de partenerii de la Cârciuma din Bătrâni, propun degustarea unor mâncăruri tradiţionale precum saramura şi borşul de peşte. Aceste preparate vor avea preţuri reduse, astfel încât să fie accesibile unui număr cât mai mare de oameni.

Evenimentul de duminică este un bun prilej de transmitere a urării de „La Mulţi Ani!” tuturor celor care poartă nume de flori, precum şi de reîntâlnire cu tradiţiile româneşti în peisajul primăvăratic al Dumbrăvii Sibiului.

Biroul de presă al Muzeului ASTRA

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP