Un produs Blogger.

luni, aprilie 14, 2014

O retrospectivă a săptămânii Să ştii mai multe, să fii mai bun

În săptămâna Să ştii mai multe, să fii mai bun (7 11 aprilie 2014) Complexul Naţional Muzeal ASTRA a venit în întâmpinarea elevilor şi a cadrelor didactice cu programe educaţionale atractive, menite să descopere tinerilor vizitatori patrimoniul cultural material şi imaterial pe care îl deţine muzeul.

Din cei 5.296 de vizitatori care au trecut pragul Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului, 3320 au fost grupuri organizate provenite de la mai multe unităţi de învăţământ din întreaga ţară.

Ghidajele tematice oferite de către muzeografii C.N.M ASTRA au adus în expoziţia permanentă a Muzeului de Etnografie Universală „Franz Binder”, Din cultura şi arta popoarelor lumii, 135 de vizitatori.

Elevii au avut parte şi de vizite ghidate în expoziţiile temporare de la Casa Artelor ( Piaţa Mică, nr.21) şi Casa Hermes ( Piaţa Mică, nr.11). Astfel, expoziţia LVMEN EST OMEN – Arta, istoria şi spiritualitatea iluminatului artificial a fost admirată de 210 vizitatori iar expoziţia Picu Pătruţ – Ultimul mare miniaturist al Europei a fost vizitată de aproximativ 90 de elevi însoţiţi de dascăli.

Atelierele tematice organizate în cadrul cabinetului de educaţie muzeală au reunit 286 de participanţi, preşcolari şi elevi de gimnaziu şi de liceu. Aceştia au confecţionat brăţări înnodate, au construit şi au pictat puzzle din lemn, au pictat icoane pe sticlă şi gospodării tradiţionale pe suport de lemn.

Biroul de presă al C.N.M. ASTRA


Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP