Un produs Blogger.

vineri, mai 30, 2014

Weekend pentru cei mici si pentru cei mari cu Muzeul ASTRA

Muzeul ASTRA a pregătit în weekendul acesta un program variat de evenimente, atât pe placul copiilor cât şi al adulţilor.
Sâmbătă, 31 mai şi duminică, 1 iunie 2014, copiii si părinţii sunt aşteptaţi cu mic, cu mare, între orele 10:00- 18:00, în Parcul Tineretului, la Târgul Naţional de Jucării. Ateliere, jocuri, concerte, jucării, obiecte de vestimentaţie destinate copiilor şi dulciuri tradiţionale, toate vă aşteaptă să redescoperiţi frumoasa vârstă a copilăriei.

Ziua Internaţională  a Copilului este sărbătorită şi la Târgul de Țară, în Muzeul în aer liber, unde, pe 1 iunie, cei mici sunt invitați să participe la ateliere culinare, învăţând să prepare ”pupeze” şi ”cuci” din aluat de pâine sau să pregătească propria plăcintă cu fructe de sezon.

În acest weekend va debuta şi programul Zilele Culturale ale Judeţului, organizat de Consiliul Judeţean Sibiu, care va aduce în satele de pe Valea Hârtibaciului momente artistice si filme documentare pentru copii, ateliere de creaţie, spectacole folclorice. 

În cadrul acestui eveniment, Complexul Naţional Muzeal ASTRA, prin departamentul de Marketing, Educaţie Muzeală, va organiza în data de 1 iunie o serie de ateliere practice (pictura pe lemn gospodarii tradiţionale) şi un spectacol de teatru de umbre: Aventurile lui AYO în Africa şi regăsirea fratelui pierdut pierdut,  realizat în colaborare cu elevii claselor a VI-a si a VII-a de la Colegiul Naţional „Octavian Goga” din Sibiu si cei ai clasei a IV-a de la Liceul de Arta Sibiu. Povestea, inspirată din patrimoniul Muzeului de Etnografie Universală “Franz Binder” din Sibiu, relatează odiseea personajului principal, Ayo un băiat din tribul Shilluk, în cautatea vrăjitoarei Adaze, aflată ea insăşi sub vraja căpeteniei tribulului Dinka, cu care refuzase sa se casătorească. In palatul vrăjitoarei erau ţinuti prizonieri luptatorii tribului Shilluk, pe care tânărul caută sa ii elibereze.  In drumul sau, Ayo poposeşte la Marele Întelept de pe Muntele Deriba, de la care află drumul înspre palatul vrăjitoarei şi cum poate acţiona pentru ca Adaze să redevină o vrăjitoare bună.

Pentru mai multe detalii despre aceste evenimente, aveţi ataşate câteva documente, în care veţi găsi şi informaţii referitoare la colecţia de lăzi din podul bisericii din localitatea Brădeni şi la Muzeul Interetnic al Văii Hârtibaciului, din comuna Alţâna, localităţi de pe Valea Hârtibaciului, incluse în acest an în programul Zilele Culturale ale Judeţului.


Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP