Un produs Blogger.

vineri, iunie 27, 2014

Muzeul ASTRA îşi încheie activitatea în cadrul proiectului internaţional CultTour


Vineri, 27 iunie 2014 a avut loc la Centrul ASTRA pentru Patrimoniu, din Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA, masa rotundă cu participarea reprezentanţilor instituţiilor de interes naţional, prin care Muzeul ASTRA a realizat un bilanţ al activităţii sale în cadrul proiectului internaţional CultTour.

Proiectul „CultTour”a început la data de 1 ianuarie 2011, prin Programul de Cooperare Transnaţională Sud Estul Europei, şi a avut o perioadă de implementare de 42 de luni şi un buget de 2,517,395.99 euro (inclusiv TVA), din care 2,139,786.59euro au reprezentat valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regionala. Activităţile proiectului au fost realizate prin contribuţia următorilor parteneri: Orasul Avrig - Romania - partener lider; Consiliul Judeţean Sibiu - prin Muzeul „Astra” Sibiu; Fundaţia „Samuel von Brukenthal” – Romania; Universitatea de Stiinţe Aplicate IMC Krems - Austria; Universitatea de Resurse Naturale şi Stiinţe Aplicate din Viena - Austria; Municipalitatea Veliko Turnovo - Bulgaria; Municipalitatea Alexandroupolis - Grecia; Departamentul Regional pentru Patrimoniu Cultural Apulia - Italia; Universitatea Tehnică Berlin - Germania.

Strategia de dezvoltare pe termen lung a Muzeului ASTRA priveşte reconstituirea peisajului cultural specific din preajma monumentelor, prin conservarea şi cultivarea pomilor fructiferi tradiţionali, a varietăţilor tradiţionale de legume, a cerealelor, a plantelor tehnice şi a florilor.

O altă direcţie de dezvoltare o reprezintă atragerea unor noi categorii de public, apropierea de comunitate, în scopul de a oferi acesteia posibilitatea petrecerii timpului liber în mod creativ. În acest sens, au fost realizate workshopuri privind auditarea şi ameliorarea produselor şi serviciilor turistice, dezvoltarea de planuri de afaceri în domeniul turistic, dar şi un studiu de fezabilitate pentru realizarea unui Centru pentru Activităţi şi Resurse Regionale în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Biroul de presă al C.N.M. ASTRA

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP