Un produs Blogger.

miercuri, iunie 25, 2014

Zilele HUNGARIKUM la Sibiu între 27-29 iunie 2014

Asociaţia Maghiarilor din Sibiu – HID, prin Centrul Cultural Maghiar şi Complexul Naţional Muzeal ASTRA Sibiu, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu şi al Consiliului Judeţean Covasna organizează un nou concurs de gătit gulyás în cadrul celei de-a cincea ediţii a Zilelor HUNGARIKUM la Sibiu.
Zilele HUNGARIKUM prezintă valori specific maghiare într-un oraş caracterizat istoric prin bogăţie culturală diversă şi multietnică. Organizatorii aduc în fiecare an mostre din cultura şi tradiţiile care reprezintă poporul maghiar: dansuri, porturi, muzică populară, gastronomie, expoziţii tematice, literatură, etc. Evenimentul cel mai aşteptat de publicul larg a devenit concursul de gătit gulyás, organizat în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului la care poate participa orice doritor indiferent de etnia din care face parte, echipa câştigătoare de anul trecut fiind chiar mixtă din acest punct de vedere. De vineri până duminică, meşteri populari maghiari din diferite colţuri ale Transilvaniei vor expune cu vânzare în muzeu. Sâmbătă, pe lângă concursul de gătit – care este, de fapt un eveniment de socializare mai mult decât o întrecere – se vor organiza ateliere meşteşugăreşti pentru copii în iurta special construită la faţa locului cu acest prilej.
În programul din acest an se mai regăsesc: prezentarea unui „hungarikum” recunoscut oficial şi internaţional Béres Csepp (Picătura Beres) şi a doctorului care a inventat acest elixir al sănătăţii. De asemenea, vor fi prezentate două dintre cele mai apreciate şi recunoscute reviste de cultură, una din Transilvania şi una din Ungaria, de către chiar redactorii-şefi invitaţi de organizatori cu acest prilej, va fi vernisată expoziţia Albastru de iobag iar duminică seara se va organiza un concert în aer liber.

Organizatorii aşteaptă, aşadar înscrierile echipelor ce doresc să participe la concursul de gătit gulyás până pe 25 iunie şi invită pe toată lumea să facă cunoştinţă cu bunătăţuri maghiare, denumite generic: hungarikum!
Concursul de gătit gulyás

28 iunie 2014, ora 8,30 în Muzeul în Aer Liber, Complexului Muzeal Naţional Astra din Sibiu

Înscrierea la concurs se poate face online, accesând formularul de pe site-ul comunităţii maghiare din Sibiu: www.szeben.ro unde – la secţiunea în limba română – se găsesc şi informaţii suplimentare despre desfăşurare, înscriere, regulament. Alte detalii se pot obţine şi prin mail de la organizatori: ildiko@szeben.ro.

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP