Un produs Blogger.

miercuri, septembrie 17, 2014

Mustărie la Muzeul ASTRA

Este un fapt cert că din cele mai vechi timpuri, mustul este o băutură naturală prezentă din plin în gospodăriile românilor. Tradiţia merge mai departe, drept pentru care vineri, 19 septembrie, ora 12:00, se va redeschide Mustăria Tradiţională la Cârciuma din Bătrâni din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Cei interesaţi vor putea să urmărească pe viu cum se pregăteşte mustul după metode vechi de sute de ani şi cu unelte similare celor din acele vremuri. Scopul evenimentului este conservarea obiceiului cultivatorilor de viţă de vie cu tradiţie din ţara noastră, care în trecut aranjau un loc special lângă podgorii unde îi serveau cu must proaspăt pe trecători.

Organizatorii vor folosi aproximativ două tone de struguri şi estimează că vor produce în jur de 1500 de litri de must. Nu vor lipsi din peisaj nici bucatele tradiţionale. Cu ocazia redeschiderii Mustăriei, bucătarii de la Cârciuma din Bătrâni vor pregăti tocăniţă de oaie la ceaun, pastramă de berbecuţ, mămăligă cu brânză de burduf şi multe alte surprize culinare.

Mustăria va fi deschisă între orele 12:00 – 21:00.

Vă aşteptăm!
Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP