Un produs Blogger.

joi, noiembrie 27, 2014

Oameni şi locuri. Expoziție Muzeul de Etnografie Universală Franz Binder

61 de fotografii, piese de bază în colecţiile Muzeului de Etnografie Universală ,,Franz Binder”, sunt reunite mai nou într-o expoziţie inedită şi captivantă în egală măsură! Expoziţia se numeşte ,,Oameni şi locuri”, iar vernisajul ei va avea loc vineri, 28 noiembrie, ora 13, la sediul Muzeului din Piaţa Mică, nr. 11 (Casa Hermes). Toate fotografiile au fost adunate de-a lungul timpului de către colaboratori inimoşi ai C.N.M.ASTRA, cum ar fi Louis Guermond, prof. univ. dr.  Angela Hondru,  Ana Daniela Mayaya,  Gabriela Medrea, Maria Bozan, Alina Scurtu, Simona Frăţilă şi Andreea Gheoca.

Expunerea fotografiilor este structurată tematic în trei părţi. Dacă în prima parte, a fost pregătită special o secţiune destinată peisajelor şi grădinilor din unele ţări africane (R.D. Congo, R.Congo şi Camerun), dar şi din Siberia, peninsula  Kamchatka, Japonia şi China, în partea a doua muzeografii au pregătit o latură destinată străzilor şi pieţelor. Mai precis, aici este vorba despre o serie de imagini surprinse în locuri publice şi în interiorul unor construcţii arhitecturale deosebite din China şi Japonia. Nu în ultimul rând, secţiunea numărul 3 din expoziţie prezintă aspecte din viaţa de zi de zi a locuitorilor din Africa şi Asia, precum şi participarea acestora la diverse sărbători, dansuri tradiţionale, ritualuri.

Important de ştiut este că expoziţia reprezintă o incursiune antrenantă în 
lumea fotografiei.  ,,Oameni şi locuri se încadrează în obiectivele noastre de a face mai bine cunoscute aspecte privind culturile popoarelor lumii. Totodată, ea se înscrie în orientarea Muzeului ASTRA de colaborare cu specialişti, colecţionari, călători sau fotografi care au intrat în contact direct cu viaţa oamenilor de pe alte continente.”, a spus Raluca Buşie, muzeograf C.N.M ASTRA.


Expoziţia ,,Oameni şi locuri” va putea fi vizitată până la data de 18 ianuarie 2015, de marţi până duminică, între orele 9 – 17, în Muzeului de Etnografie Universală ,,Franz Binder” din Sibiu.

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP