Un produs Blogger.

luni, noiembrie 17, 2014

Vizite online în creştere pe site-urile C.N.M. ASTRA

Într-o eră  hypercomputerizată, mediul online a devenit cu siguranţă o platformă de succes chiar şi în spectrul cultural-muzeal. Ca dovadă stau statisticile care confirmă faptul că din ce în ce mai mulţi români şi străini vizitează online site-urile Complexului Naţional Muzeal ASTRA (www.muzeulastra.rowww.muzeulastra.com, www.astrafilm.ro).
Cifrele arată că de la începutul anului până acum, site-urile Muzeului ASTRA au strâns aproximativ 80.000 de noi vizitatori unici din toate colţurile lumii. Aceştia au efectuat peste 200.000 de vizualizări pe paginile site-urilor, unde au fost postate în permanenţă detalii preţioase despre evenimentele şi expoziţiile organizate C.N.M. ASTRA.
Important de menţionat aici este faptul că numărul vizitatorilor unici din ultimele 5 luni este cu aproape 20% mai mare faţă de cel înregistrat în prima jumătate a anului. Mai precis, în perioada ianuarie – mai 2014 s-au inregistrat nu mai puţin de 34.559 de vizitatori unici pe platformele online C.N.M.ASTRA în timp ce între iunie şi octombrie cele două siteuri ale Muzeului au fost accesate de 44.872 de persoane.
10 % din vizitele virtuale vin din străinătate, iar numărul lor a crescut cu 25% faţă de cel de anul trecut, indică statisticile. La acest capitol, cele mai multe accesări vin din ţări ca S.U.A.,  Danemarca, Cehia, Polonia, Germania, Spania şi Republica Moldova.
Inedit este că între 6 și 12 octombrie 2014, perioadă în care la Sibiu a fost organizată ediţia cu numărul 21 a Astra Film Festival, pe site-urile de socializare şi pe site-urile video-broadcasting s-au înregistrat un număr record de căutări, vizite şi vizualizări a informaţiilor şi a clipurilor despre Festival. Acestea toate însumate se apropie de pragul de 4 milioane.
Pe lângă informaţiile pe care le pot afla despre cele 5 unităţi muzeale ale C.N.M.ASTRA, cei interesaţi pot vizita virtual (la propriu!) obiective cultural-etnografice unice în această parte a lumii. Asta este posibil cu un click pe turul virtual, pe care utilizatorii de internet îl pot găsi accesând www.muzeulastra.ro.


Cosmin Călinescu

Purtător de cuvânt C.N.M. ASTRA

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP