Un produs Blogger.

duminică, aprilie 05, 2015

Şcoală şi societate în secolele XIX – XX

Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului începe programul "Şcoala Altfel: să ştii mai multe să fii mai bun!" printr-un periplu expoziţional care surprinde ipostaze misterioase ale şcolii şi societăţii rurale din spaţiul transilvan. Luni, 6 aprilie 2015, ora 13, fotografia de arhivă, rechizitele şi documentele vechi de sute de ani devin mărturii reale desprinse din copilăria şi şcoala de odinioară în expoziţia "Şcoală şi societate în secolele XIX – XX".  

Totul va fi pus în scenă într-un spaţiu pe măsură. Este vorba despre Şcoala din Ticera, o şcoală de ţară adusă în muzeul în aer liber din zona încărcată de istorie a Munţilor Apuseni. În acest loc, copii, părinţi, dascăli şi vizitatori deopotrivă descoperă un veritabil univers multicultural. Se remarcă "priveliştea" deosebită, de unde nu lipsesc mobilierul din lemn, rechizitele vechi şi manualele după care se învăţa carte în vremuri grele, despre care se cunosc prea puţine.


Prin astfel de evenimente, Muzeul ASTRA îşi propune să continue misiunea de a salva și de a conserva patrimoniului cultural material din spațiul tradiţional românesc. "Şcoala Altfel" este un bun prilej pentru elevii din judeţ şi nu numai să înţeleagă valorile culturale pe care noi, cei de la Muzeu, le propunem lumii întregi. 
Cosmin Călinescu
Purtător de cuvânt C.N.M. ASTRA

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP