Un produs Blogger.

vineri, mai 08, 2015

Ce nu ştiţi despre Muzeul ASTRA? Episodul 3 – Popicăria din Păltiniş

"Bowling" mioritic la Muzeul ASTRA


În episodul 3 al campaniei noastre, “Ce nu ştiţi despre Muzeul ASTRA”, vă invităm la o partidă de ...bowling în Muzeu! Şi asta pentru că Muzeul ASTRA are o popicărie tradiţională. 

Este vorba despre Popicăria din Păltiniş, cunoscuta staţiune montană din judeţul Sibiu, aflată la cea mai înaltă altitudine din ţară (1440 metri). Popicăria a fost transferată în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului în anul 1992, însă ea a fost construită undeva în preajma anului 1920. În cele aproape 7 decenii, această găselniţă (să-i spunem ;) a fost deliciul turiştilor care au poposit în Păltiniş.

Popicăria din Păltiniş a devenit astfel un veritabil monument, amenajat la câţiva paşi de Cârciuma din Bătrâni. Popicăria nu şi-a pierdut strălucirea şi este funcţională şi astăzi în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Ea este construită 100% din lemn, la fel şi popicele şi bilele din dotare. În plus, distanţa de aruncare se încadrează în standardele sportive din trecut.La început de secol 20, jocul de popice era răspândit în România ca o modalitate plăcută de agrement şi de petrecere a timpului liber. Cert este că şi în zilele noastre, vizitatorii Muzeului ASTRA se pot bucura la Popicăria din Păltiniş de o competiţie de bowling tradiţional plină de culoare! :)


Acţiunile C.N.M. ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.

Program Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA (Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului)

>10,00-18,00 -Luni-Duminică

Cosmin Calinescu
                                                                                                            Purtator de cuvant C.N.M. ASTRA

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP