Un produs Blogger.

miercuri, mai 06, 2015

INFO C.N.M. ASTRA - Trăieşte Noaptea Muzeelor în paşi de dans la Muzeul ASTRA!

Începem astăzi să vă prezentăm programul dedicat evenimentului ,,Noaptea Europeană a Muzeelor”. Pentru inceput, avem aici două acţiuni care vor avea loc pe 16 mai, în Muzeul în aer liber, la scena de pe lac.  

1.Recital live Școala de Dans ”IOAN MACREA” Locaţie: Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului – scena de pe lac

Orele: 18 – 19 

În urmă cu 3 ani, din dorința de a-i aduce un omagiu celui care a fost marele coregraf Ioan Macrea, a luat ființă o școală de dans cu același nume, Școala de Dans ”IOAN MACREA”.  S-au format grupe de copii pe categorii de vârstă și bineînțeles că au fost inițializați în tainele dansului și cântecului popular românesc.

În cadrul evenimentului, Noaptea Europeană a Muzeelor, vom urmări grupele avansate de copii, membri ai școlii de dans instruiți de doamna Alesia Sas și domnișoarele Adriana Ioniță și Livia Tarcea. Sunt copii cu vârste cuprinse între 5 și 18 ani și au pregătit pentru dumneavoastră câteva suite din Ardeal și nu numai.

Sunt frumoși, emoționați, și dornici să vă împărtășească din ceea ce au învățat de-a lungul acestor ani, așa că haideți să-i urmărim cu atenție pe membrii Școlii de Dans „IOAN MACREA” din Sibiu.

2.Formația de dansuri populare „Datina” din Tălmaciu va aduce voia bună în Muzeul ASTRA de Noaptea Muzeelor! 

Locaţie: Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului / scena de pe lac

Orele 1900- 2000

Formația de dansuri populare Datina din Tălmaciu, judeţul Sibiu, a luat ființă în anul 2012, la inițiativa Primăriei Orașului Tălmaciu. În prezent, în acest colectiv activează în jur de 50 de copii împărțiți pe grupe de vârstă și instruiți de Livia Tarcea și Ciprian Barb, membrii ai Ansamblului Folcloric Profesionist Cindrelul - Junii Sibiului. 

În cadrul programului special pregătit pentru Noaptea Europeană a Muzeelor ,  formaţia a pregătit două suite de dansuri. Este vorba despre ,, colaj de Ardeal” şi ,,dans de Oaș”. Alături de grupul de dansatori, vor sta solistele Alexandra Posa și Gabriela Oancea care vor încânta audienţa prin cântece populare.Acţiunile C.N.M. ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.

Vă aşteptăm!


Cosmin Calinescu
Purtator de cuvant C.N.M. ASTRA

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP