Un produs Blogger.

vineri, mai 08, 2015

Noaptea Muzeelor dezvăluie un univers misterios la Muzeul ASTRALocaţie: Casa Hermes, Piaţa Mică, nr.11, Sibiu

Orele: 18-1:30

Noaptea Muzeelor vă propune o incursiune într-o serie de expoziții captivante! Începem cu  Din cultura şi arta popoarelor lumii, o expoziţie cu un patrimoniu unic în România. Turişti şi localnici deopotrivă descoperă aici piese etnografice de pe alte continente datând din secolul al XIX-lea, toate culminând cu o mumie egipteană cu sarcofag pictat, veche de peste 2000 de ani (Perioada Ptolemaică târzie).

 

Vor fi organizate vizite ghidate în cadrul expoziţiei între orele 20 şi 22.

Ne continuăm călătoria prin Muzeu şi ajungem în Sala Studio, unde devenim martori la Sibiul imortalizat în nonculori şi apoi transpus în artă de îndrăgitul fotograf sibian Fred Nuss. Fred Nuss este un fotograf profesionist care a fost constant alături de Muzeul ASTRA şi de sibieni în ultimii 50 de ani. Din expoziţie denumită sugestiv ,,Sibiul în alb şi negru” fac parte în jur de 100 de fotografii care reliefează Sibiul anilor `60-`70 , cu tot cu atmosfera specifică acelor vremuri. De altfel, foarte multe elemente prezente în fotografiile respective nu mai pot fi admirate în prezent fiindcă… au dispărut!


           
La subsolul clădirii, fiindcă fiecare loc al Muzeului ASTRA este pus în valoare, vă facem cunoştinţă cu expoziția temporară Nirai Kanai și Onari-gami. Viață spirituală în Okinawa, Japonia. Expoziţia cuprinde 170 de fotografii realizate de Alina-Alexandra Rădulescu - în prezent doctorandă a Universității Ryukyu din Okinawa (Japonia). Ilustratele respective conturează prin intermediul unor festivaluri tradiționale, ritualuri și concepte-cheie care țin de viața spirituală în Okinawa. Nirai Kanai și Onari-gami. Viață spirituală în Okinawa, Japonia evidențiază strânsa legătură dintre ciclurile tradiționale ale vieții agricole și a celei spirituale nipone.
Acţiunile C.N.M. ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.

Cosmin Calinescu
Purtator de cuvant C.N.M. ASTRA

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP