Un produs Blogger.

luni, iunie 29, 2015

Comoara din localitatea mea, expoziție Școala din Ticera

15 obiective de patrimoniu prea puţin cunoscute sunt acum expuse publicului la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Printre ele se află o pereche de opinci vechi de sute de ani, gospodării tradiţionale, o ladă de zestre săsească, dar şi o Biblie tipărită în urmă cu un secol. Toate sunt prezente în cadrul expoziţiei ,,Comoara din localitatea mea, al cărei vernisaj va avea loc marţi, 30.06.2015, ora 11:30, la Şcoala din Ticera, monument funcţional din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Obiectivele de patrimoniu sunt prezente aici în fotografii sugestive, toate realizate de 15 elevi  calificaţi la etapa judeţeană a proiectului care poartă numele expoziţiei (,,Comoara din localitatea mea”). Din februarie până în mai, aceştia au căutat şi identificat obiectivele de patrimoniu din poze. Apoi elevii cu vârste până în 14 ani, au strâns informaţii despre ele de la vârstnici şi din cărţi de specialitate.

Obiectivele de patrimoniu  din fotografiile expuse la Şcoala din Ticera au fost descoperite în localităţile Alţâna, Turnu Roşu, Gura Râului, Râu Sadului şi Sadu. Fiecare ilustrată este însoţită de o fişa scrisă de către elevii participanţi. Fişa respectivă defineşte şi clasifică obiectivul de patrimoniu, exact ca fişele informative din dreptul unor monumente expuse într-un muzeu.

Proiectul aparţine Școlii Gimnaziale Matei Basarab din Turnu Roșu, iar Muzeul ASTRA are rolul de partener. La vernisaj, vor participa elevi din cadrul proiectului, cadre didactice, muzeografi şi managerul general al C.N.M. ASTRA - Ciprian Anghel Ştefan. 

Expoziţia ,,Comoara din localitatea mea” va rămâne în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului (Şcoala din Ticera) până în data de 10 iulie. 

Acţiunile C.N.M. ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.

Manageri proiect: prof. Purece Claudia-Lia şi prof. Viţchii Silvia-Agnes

Responsabil actiune C.N.M. ASTRA: Raluca Andrei, pedagog muzeal

Cosmin Călinescu
Purtător de cuvânt C.N.M. ASTRA

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP