Un produs Blogger.

vineri, iunie 12, 2015

Cunoaşte IA şi află-i toate secretele la Muzeul ASTRA!

Este al treilea an când, de Sânziene, femei de pe toată planeta vor purta IE, iar împreună vor forma o horă nemărginită a Drăgaicei, un cerc protector peste lume.

La Sibiu, evenimentul se află la cea de a doua ediție și se va desfășura din 19 până în 24 iunie, de Sânziene. Organizatori sunt Muzeul ASTRA si Future Capital

Startul proiectului este ziua de 19 iunie și totodată ultima zi de școală. Astfel, profesori, elevi și părinți au ocazia să poarte IA pe data de 19 iunie!

Din 19 până în 24 iunie am planificat o serie de evenimente speciale în Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului. Nu lipsesc de aici atelierele pentru copii și adulți, concertele, obiceiurile, tradițiile, un  târg de II şi concursul "Cea mai frumoasa IE". De reţinut este şi faptul că vom organiza o plimbare in IE cu Biciclete Cochete, al cărei traseu pornește din Piața Mică și va urma treseul de biciclete până în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

IA este bucuria de a fi împreună alături de generaţiile trecute, prezente şi viitoare, conectaţi prin semne universale, purtătoare de bine şi frumos. Este costumul de intrare in lumea magică a poveştilor şi legendelor noastre. Este la modă în intreaga lume, toţi o poartă, dar mulți nu ştiu de unde vine. Între 19 şi 24 iunie vor afla cu siguranţă la Muzeul ASTRA.

“De Ziua Universală a Iei a răspuns prezent chemării Muzeului o comunitate importantă de lipoveni, ansamblul Sinicika de la Mila 23, satul lui Ivan Patzaichin. Aceştia vor prezenta aici tradiţiile lor culinare şi artistice şi vor pregăti de Sânziene nu mai puţin de 21 feluri de peşte pentru temerari“, a declarat Ciprian Ştefan, managerul general C.N.M. ASTRA.  

Pe parcursul celor 5 zile, peste 100 de meşteri, artişti şi colecţionari din toată ţara, vor pune în scenă evenimentele din program. Printre participanţi se numără colectionarii: Iulia Gorneanu, Corina Bedreaga, Ana Borca - Iia Calatoare, Eugen Vaida - Muzeul Interetnic al Vaii Hartibaciului, dar şi Asociaţa Zestrea din Cluj împreună cu profesioniştii focului de la Crispus si Pyro Events.Acţiunile C.N.M. ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.


Info text: Mirela Iancu, director marketing C.N.M. ASTRA, Andreea Ciortea – Future Capital

Cosmin Călinescu
Purtător de cuvânt C.N.M. ASTRA

PROGRAM ZIUA UNIVERSALĂ A IEI

19 iunie - ultima zi de școală. Copiii dau startul Zilei Universale a Iei.

20 iunie, orele 10.00 - 24.00 - Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului - zona Târgului de Țară- târg de ii, meșteri, colecționari, artiști. Concerte, tradiții și obiceiuri, plimbări cu Biciclete Cochete, mese rotunde, flori și cosițe de Sânziene, ateliere, concurs "salvează o IE", premii și multă bucurIE. Sărbătorim solstițiul împreună cu Crispus – the Art of Fire, Cobzality și Pyro Events (orele 22:00 la Scena de pe lac)

21 iunie, orele 10.00 - 20.00 - Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului - zona Târgului de Țară- târg de ii, meșteri, colecționari, artiști. Concerte, tradiții și obiceiuri, mese rotunde, flori și cosițe de Sânziene, ateliere, concurs "cea mai frumoasă IE", premii și multă bucurIE

20-24 iunie, orele 11.00-16.00 - Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului - Școala din Ticera (zona Etno-Tehno-Parc) - ateliere pentru copii

23 iunie, începând cu orele 20.00 - Sânziene Party în Oldies

24 iunie, orele 17.00 - 18.30 - Piața Mică - oriunde ați fi, orice ați face, în 24 iunie purtați o IE sau o cămașă tradițională. Noi vă dăm întâlnire de pe acum, tuturor, în Piața Mică din Sibiu, să facem cea mai mare Horă de Sânziene, alături de Asociația Vatra Hărmanului.

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP