Un produs Blogger.

marți, iunie 16, 2015

Lada şi povestea ei

20 de cercetători, muzeografi şi artişti plastici din Sibiu, Braşov, Covasna, Harghita, Sălaj  vin la Muzeul ASTRA să dezbată pe larg tot ce înseamnă lăzile şi poveştile lor. Totul va fi posibil în perioada 18-20 iunie 2015 în cadrul celei de-a II-a ediţii a Simpozionului naţional Mobilier pictat. Tradiţie. Diversitate. Modernitate. Aici participanţii vor prezenta amănunţit povestea lăzilor care provin din toate zonele geografice ale României, multe dintre ele fiind piese importante în colecţii muzeale. 

,,Lada şi povestea ei, tema abordată în Simpozion, este un veritabil impuls pentru specialiştii în domeniu. Aceştia au astfel ocazia să planifice un calendar de evenimente pentru viitorul apropiat. El va cuprinde o serie de workshopuri şi evenimente interactive, de unde publicul va putea înţelege cât de importantă este tradiţia pe care o impune mobilierul pictat şi istoria lui.  

,,Lada, din punct de vedere funcțional, este văzută în zilele noastre ca o rămăşiţă a trecutului. Pe de altă parte, în istoria orală, se mai vorbeşte doar de lada de zestre a bunicii. În trecut, însă cuvântul ladă mai era asociat şi cu lada de grâne, de vecinătate, de breaslă, sau de biserică“, a declarat Simona Malearov, Muzeograf Compartimentul de Etnografie Săsească Emil Sigerus.

Locaţia aleasă pentru organziarea Simpozionului – Casa Artelor - nu este întâmplătoare. În Casa Artelor, nr. 21, Piaţa Mică are loc expoziţia ,,Povestea lăzilor săseşti”, unde sunt expuse 50 de piese de mobilier săsesc.

Program Simpozion naţional Mobilier pictat. Tradiţie. Diversitate. Modernitate

Joi, 18 iunie – dezbateri & lucrări între orele 15 - 19

Vineri, 19 iunie – dezbateri & lucrări între orele 10 – 18

Sâmbătă – program de vizite în Muzeu
Acţiunile C.N.M. ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.

Info text: Simona Malearov, Muzeograf Compartimentul de Etnografie Săsească Emil Sigerus

Cosmin Călinescu
Purtător de cuvânt C.N.M. ASTRA
Sibiu 

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP