Un produs Blogger.

joi, august 06, 2015

Casa ta, amprentă în timp – campanie de informare și conștientizare privind patrimoniul din județul Sibiu

Vara aceasta, în Sibiu, învățăm să îngrijim patrimoniul! Fie că este vorba de casa în care locuim, de strada noastră sau de piața din centrul istoric, fie că locuim la oraș sau la sat, patrimoniul este atât un bun al nostru al tuturor cât și un mijloc prin care ne lăsăm amprenta asupra prezentului și viitorului.

De aceea, Complexul Național Muzeal ASTRA a pregătit o campanie de informare și de dezbateri privind modalitățile în care ne putem bucura de arhitectura și mediul satului sau orașului nostru.

Dacă locuiești în orașul Sibiu sau într-unul din satele Mălâncrav, Șeica Mică, Gura Râului, Slimnic sau Hosman, te invităm să iei parte la întrunirile organizate în aceste localități pe perioada verii. Îți vom arăta cum poți folosi și îngriji patrimoniul tău local, cum poți utiliza legislația din domeniu, și cum poți valorifica potențialul turistic al casei sau al străzii tale. Și, dacă dorești, ne poți spune și tu ce consideri că ar fi necesar pentru a păstra și valorifica mai bine arhitectura, obiceiurile și tradițiile regiunii noastre.

Pe lângă întâlniri, vom vizita proprietarii de case și vom distribui pliante cu informații utile și ușor de aplicat pentru intreținerea și valorificarea clădirilor tradiționale.

Campania face parte din proiectul „TransylvaNET – Consolidarea societății civile pentru dezvoltare prin promovarea patrimoniului” finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România (www.fondong.fdsc.ro).

Locațiile de desfășurare ale întâlnirile sunt următoarele: Sibiu, Mălâncrav, Șeica Mică, Gura Râului, Slimnic şi Hosman
Datele şi orele întâlnirilor vor fi anunțate prin afișe postate în localităţile menţionate.  

Prima întâlnire din Sibiu se va desfășura în acest sfârșit de săptămână. Mai precis sâmbătă și duminică, 8 -9 august 2015, între orele 1100-1300, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, în cadrul Târgului de Case ediția a VII-a.


Pentru detalii suplimentare vă rugăm luați legătura cu Alina Scholtes, Expert Comunicare, telefon 0745 988 971, e-mail alina.scholtes@yahoo.com. Vă așteptăm cu drag!

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP