Un produs Blogger.

miercuri, august 19, 2015

Festivalul Tarafuri şi Fanfare, ediţia a X-a

Perioadă: 22-23 august 2015;
Program: între orele 16 şi 20;
Locaţie: Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului (Târgul de ţară – sâmbătă; scena de pe lac - duminică)

Complexul Naţional Muzeal ASTRA Sibiu, Asociaţia Mişcarea de Rezistenţă  şi Asociaţia Culturală GRIGORE LEŞE  organizează, în perioada 22-30 august 2015, a X-a ediţie a Festivalului Tarafuri şi Fanfare. La Muzeul ASTRA, programul Festivalului va putea fi urmărit pe 22 şi pe 23 august (sâmbătă şi duminică). 

Timp de două zile, Taraful Gorjului, Comunitatea din Vinerea (Alba), Fanfara din Forăşti (Suceava), Taraful din Băbiciu (Olt), Dănţăuşii şi fluieraşul de pe Valea Idicelului (Mureş), Taraful din Ianca (Olt) Nea Titi Burcea, lăutarul din Băduleasa (Teleorman), vor susţine recitaluri, rând pe rând, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. În total sunt aproximativ 30 de muzicanţi cu o experienţă vastă în spate şi capabili să întreţină voia bună în orice împrejurare prin talentul lor. 
În seara de duminică, amfitrion va fi cunoscutul interpret Grigore Leşe.INFO PROIECT

Festivalul Tarafuri şi Fanfare a fost iniţiat de Marius Tucă în anul 2007, în spiritul Recursului la România. Evenimentul cultural s-a transformat, în timp, într-o veritabilă Mişcare de Rezistenţă. A debutat la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, a poposit pe uliţele Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului, s-a oprit, câteva ediţii, la Suceava, a revenit, pe uliţele Muzeului Naţional al Satului “Dimitrie Gusti, şi porneşte anul acesta, în luna lui Gustar, într-o nouă călătorie, cu oprire la Muzeul ASTRA din Sibiu, în frumosul sat din Dumbravă, (22-23 august 2015), în Centrul Istoric al Craiovei (29 august 2015) şi pe meleaguri gorjene, acasă la Brâncuşi, la Muzeul Arhitecturii Populare din Curtişoara (30 august 2015).

Festivalul Tarafuri şi Fanfare face parte din programul Școala în satul tradițional la Muzeul ASTRA.

Acţiunile C.N.M. ASTRA sunt posibile cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu.

Info text & responsabil acţiune C.N.M. ASTRA: Lucian Robu, muzeograf C.N.M. ASTRA.

Cosmin Călinescu
Purtător de cuvânt C.N.M. ASTRA

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP