Un produs Blogger.

marți, noiembrie 03, 2015

Complexul Național Muzeal ASTRA premiat la Salonul Național de Restaurare, Craiova 2015

Experţii în restaurare de la Centrul ASTRA pentru Patrimoniu au participat în perioada 27-29 octombrie 2015 la Salonul Național de Restaurare din Craiova, ediţia a XII-a. În cadrul Salonului, organizat la Muzeul Olteniei din Craiova, au fost expuse peste 200 de obiecte restaurate, piese importante din patrimoniul celor mai mari muzee din ţară. Aşa se face că tot aici au fost prezente şi obiecte restaurate în cadrul Laboratoarelor Muzeului ASTRA.


Munca specialiştilor Muzeului ASTRA nu a trecut neobservată. La Salonul Național de Restaurare, expertul restaurator C.N.M. ASTRA, Cornelia Kertesz a primit o MENȚIUNE la categoria restaurare pe suport textil. De asemenea, PREMIUL ORGANIZATORILOR pentru restaurare icoană pe sticlă a fost primit de către  conf. univ. dr. Geanina Ionescu, directorul Centrului ASTRA pentru Patrimoniu.

,,Aceste premii însumează întreaga activitate desfășurată în cadrul Centrului ASTRA pentru Patrimoniu. Laboratoarele de aici sunt apreciate la nivel național și internațional prin profesionalism și performanță. Anual în cadrul Centrului intră în conservare şi restuarare peste 50 de obiecte de patrimoniu.” , a declarat conf. univ. dr. Geanina Ionescu, director Centrul ASTRA pentru Patrimoniu.

Pe toată durata desfășurării Salonului Naţional de Restaurare/Gala Restaurării Românești, Craiova 2015, din cadrul manifestării “RESTAURAREA PATRIMONIULUI  - IDENTITATE CULTURALĂ 1975-2015”, au fost evidențiate nu doar cele mai valoroase piese din patrimoniul cultural românesc mobil restaurate în perioada 2014-2015, ci şi cele mai noi tehnici şi materiale pentru investigare, conservare și restaurare.

Totodată, s-au aniversat cu acest prilej 40 de ani de la înființarea Laboratoarelor Zonale de Restaurare și Conservare.

Acţiunile C.N.M. ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.

INFO TEXT : Conf. univ. dr. Geanina Ionescu, Director Centrul ASTRA pentru PatrimoniuCosmin Călinescu
Purtător de cuvânt C.N.M. ASTRA

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP