Un produs Blogger.

marți, noiembrie 24, 2015

Conferința Măștile japoneze-meșteșug tradițional, expresie contemporană

         Dragi prietenii, pe această cale, vă invităm sâmbătă, 28 noiembrie, ora 16:00, la conferinţa "Măştile Japoneze - meșteșug tradițional, expresie contemporană", susținută de maestrul japonez Hideta KITAZAWA care va avea loc sâmbătă, 28 noiembrie 2015, între orele 16.00-17.30 la Muzeul de Etnografie Universală ”Franz Binder” din Sibiu (Sala Studio, Piața Mică nr. 11). 
        Evenimentul este organizat de Ambasada Japoniei din România şi Muzeul ASTRA, prin Muzeul de Etnografie Universală "Franz Binder". La conferinţă vor fi prezenţi E.S. Ambasadorul Japoniei la Bucuresti, dl. Kisaburo Ishii şi maestrul Hideta Kitazawa, un artist japonez specializat în cioplirea în lemn și confecționarea măștilor japoneze.
Hideta Kitazawa este un artist japonez specializat în cioplirea în lemn și confecționarea măștilor utilizate în spectacole de teatru tradițional Noh și Kyogen și în cadrul unor festivaluri și ceremonii religioase shintoiste din Japonia.
Hideta Kitazawa a absolvit Universitatea de Agricultură și Tehnologie din Tokyo în anul 1991 și a început să sculpteze în lemn sub îndrumarea tatălui său, Ikkyou Kitazawa. Începând din 1993 lucrează împreună cu maestrul Michihiko Ito de la care a preluat tehnici tradiționale de cioplire pe care încearcă să le ducă mai departe și să le confere valențe contemporane. De-a lungul carierei sale a fost distins cu numeroase premii, printre care Premiul de excelență pentru tinerii artizani (Tokyo, 1997), Premiul regizorilor de teatru Noh (Yokohama, 203), Titlul de maestru în sculptură al Primăriei Katsushika (Tokyo, 2014).Lucrările sale au figurat în cadrul unor expoziții din Japonia și din străinătate: Asian Civilizations Museum (Singapore), Victoria and Albert Museum (Londra), Pitt Rivers Museum (Oxford), Maison de la culture du Japon (Paris), Crow Collection of Japanese Art (Dallas). În prezent susține numeroase conferințe și ateliere de lucru și colaborează cu instituții teatrale de renume precum: National Noh Theatre (Tokyo), Nohgaku Theatre (Tokyo, New York), Yugen Theatre (San Francisco), Oshima Noh Theatre (școala Kita), etc.
Conferința de la Sibiu se înscrie în cadrul unui mai amplu turneu de promovare a măștilor și tradițiilor japoneze pe care maestrul Kitazawa îl susține în mai multe țări europene. La conferință ne va onora cu prezența și Excelența Sa Ambasadorul Japoniei la București, dl. Kisaburo Ishii.

Conferința va beneficia de traducere în limba română și va fi urmată de o demonstrație practică a maestrului și de un bufet tradițional oferit de www.osushi.ro
Vă așteptăm!

Intrarea liberă !


Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP