Un produs Blogger.

joi, decembrie 03, 2015

Lucrările la noul Pavilion Muzeal Multicultural au ajuns la final

La sfârșitul lunii noiembrie s-a finalizat componenta proiectului Patrimoniu Deschis care prevede construcția unui Pavilion Muzeal Multicultural la intrarea principală în Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA (Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului).

Construit cu scopul de a valorifica în mod adecvat patrimoniul multicultural al Muzeului Civilizației Transilvane ASTRA și de a oferi facilități adecvate de primire a vizitatorilor în Muzeul în aer liber, pavilionul va fi inaugurat pentru publicul larg în luna aprilie 2016.

Valoarea întregului proiect se ridică la 3.500.054 euro nerambursabili, fonduri care sunt folosite pentru realizarea unui program cultural complex ce include, pe lângă construcția Pavilionului Muzeal Multicultural (PaMM), reconstrucția, conservarea și restaurarea monumentelor reprezentative pentru diverse etnii din Muzeul în aer liber, dezvoltarea și promovarea circuitului expozițional Calea minorităților etnice și, nu în ultimul rând, consolidarea relațiilor bilaterale româno-norvegiene prin cercetări comune privind patrimoniul cultural al minorităților etnice.
Patrimoniu Deschis. Creșterea accesibilității publicului la valorile multietnice din patrimoniul Muzeului ASTRA a fost ales ca proiect predefinit în cadrul programului PA16/RO12 „Conservarea și revitalizarea patrimoniului cultural și natural”, primind o finanțare 100% nerambursabilă prin Granturile SEE 2009-2014 (Islanda, Liechtenstein și Norvegia).

Detalii despre proiect sunt disponibile la adresa www.patrimoniudeschis.ro

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP