Un produs Blogger.

vineri, mai 27, 2016

FOLLOW-UP Inaugurarea oficială a Pavilionului Muzeal Multicultural (PaMM)Vineri, 27 mai, începând cu ora 12:00, a avut loc inaugurarea oficială a Pavilionului Muzeal Multicultural (PaMM), clădire situată la intrarea principală în Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA (Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului).

Evenimentul a reunit oficialităţi locale, reprezentanţi ai Ministerului Culturii, ai Ministerului Fondurilor Europene, ai Ambasadei Regatului Norvegiei în România, personalităţi ale vieţii culturale şi prieteni ai Muzeului ASTRA. De asemenea, la eveniment au fost prezenti si reprezentanţii Muzeelor Sør Trøndelag din Trondheim, Norvegia, partenerul Muzeului ASTRA în cadrul proiectului.

"Pavilionul Muzeal Multicultural este o soluţie de care Muzeul ASTRA avea nevoie. Vom aduce astfel mai aproape vizitatorii de patrimoniul cultural, de programele, expoziţiile şi evenimentele interactive pe care le vom organiza. Vrem ca aici, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, să dăm ocazia iubitorilor de cultură să înveţe ce înseamnă lumea satului românesc şi să o trăiască din plin. De astăzi ei pot face asta într-un spatiu pregatit până la cel mai mic detaliu”, a declarat Ciprian Anghel Stefan, managerul general al C.N.M. ASTRA.

La inaugurare au participat în jur de 300 de persoane, iar momentul a fost marcat cu un ceremonial religios şi cu un tur al locaţiei.

Va reamintim faptul că Patrimoniu Deschis. Creşterea accesibilităţii publicului la valorile multietnice din patrimoniul Muzeului ASTRA a fost ales ca proiect predefinit în cadrul programului PA16/RO12 „Conservarea şi revitalizarea patrimoniului cultural şi natural”, primind o finanţare 100% nerambursabilă în valoare de 3.500.054 euro prin Granturile SEE 2009-2014 (Islanda, Liechtenstein şi Norvegia).

Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile la www.patrimoniudeschis.ro.
Cosmin Călinescu,
Purtător de cuvânt C.N.M. ASTRA

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP