Un produs Blogger.

joi, mai 19, 2016

Muzeul - Prima alegere

Muzeul de Etnografie Universală ”Franz Binder” cooptează în acest proiect tineri care sub îndrumarea specialiștilor muzeului vor modela spațiul expozițional conform cu pasiunile și viziunea lor asupra vieții și a societății având ca material de lucru obiecte din colecțiile muzeului. Adolescenții vor decide în ce fel vor valorifica patrimoniul muzeului, astfel încât să suscite atât interesul celor de vârsta lor, cât și pe al celor care își doresc să cunoască o nouă generație mult mai aplecată către valorile tradiționale. 

Proiectul de față se va concretiza prin organizarea de către tineri a unei expoziții compuse din 10 obiecte alese de ei. Aceștia vor fi îndemnați la creativitate în limitele impuse de normele de conservare în vigoare atât în ceea ce privește modul de expunere al obiectelor, cât și în funcție tipul și modul de etalare a materialelor complementare. Tot ei vor căuta, selecta și adapta informația etalată, precum și pe cea pentru textul de ghidaj.

În acest context, implicarea activă a adolescenților în operațiunile muzeului poate crește semnificativ șansele ca aceștia să se repoziționeze față de oferta culturală, educativă și de divertisment a acestei instituții și să o perceapă ca fiind prima opțiune în petrecerea timpului liber. În egală măsură, odată ce iau contact cu existența muzeului în profunzimea existenței sale, adolescenții pot opta pentru o carieră în acest domeniu.

În scopul imprimării unui caracter dinamic și modern acestui proiect, în noaptea desfășurării evenimentului (21.05 – 22.02), elevi ai Liceului de Artă vor fi invitați să susțină mici concerte și, de asemenea, să își exprime creativitatea și imaginația prin realizarea de desene tip graffiti în legătură cu tematica expoziției pe pereții încăperii în care se va desfășura proiectul. Copiii vor petrece noaptea de 21.05 în muzeu, cu saltele și saci de dormit, sub supravegherea coordonatorului de proiect și a pazei.

Crina Mareș
Muzeograf, Muzeul de Etnografie Universală "Franz Binder" 
C.N.M. ASTRA

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP