Un produs Blogger.

marți, mai 31, 2016

Târgul Naţional de Jucării, ediţia a IX-a

Eveniment: Târgul Naţional de Jucării
Locaţie: Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, zona Etno Tehno Parc
Data: între 1 şi 5 iunie, orele 10-18

În perioada 1 - 5 iunie,  Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului va fi gazda ediţiei cu numărul 9 a evenimentului Târgul Naţional de Jucării. Pe tot parcursul acestei acţiuni, în zona Etno Tehno Parc din Muzeul în aer liber, vor fi organizate 14 ateliere interactive pentru copii. Nu vor lipsi cele de confecţionat păpuşi, morişti, atelierele de croşetat, ţesut, pictură etc. . 

,,La ediţia de anul trecut, Târgul Naţional de Jucării a strâns 10.357 de vizitatori, semn că activităţile pregătite de Muzeul ASTRA pentru acest eveniment au fost şi sunt pe placul celor mici şi mari. Anul acesta vom puncta la capitolul interactivitate printr-o serie de acţiuni sugestive. Vrem să menţinem şi să promovăm ideea de muzeu dinamic, adică un loc unde un copil şi un adult pot să înveţe lucruri noi şi utile.”, a declarat Raluca Andrei, pedagog muzeal C.N.M. ASTRA. 

Din 3 iunie vor sosi la Târgul Naţional de Jucării 20 de meşteri populari. Aceştia vor confecţiona aici jucării tradiţionale din lemn şi din lut, dar şi îmbrăcăminte. Sâmbătă şi duminică (4-5 iunie) grupul Veteres Milites pune în scenă la Muzeul ASTRA ateliere de monetărie şi de scriere antică. La fel ca în Noaptea Muzeelor, membri acestei asociaţii vor veni costumaţi în daci şi romani. 

Programul evenimentului va fi completat cu o piesă de teatru şi un spectacol de magie. 

Acţiunile C.N.M. ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.

*Responsabil eveniment: Raluca Andrei, pedagog muzeal C.N.M. ASTRA

Cosmin Călinescu
Purtător de cuvânt C.N.M. ASTRA 


Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP