Un produs Blogger.

luni, iunie 27, 2016

FOLLOW-UP ZIUA UNIVERSALĂ A IEI 2016 LA MUZEUL ASTRA


5831 de vizitatori au participat în perioada 24-26 iunie la activităţile pregătite special pentru Ziua Universală a IEI la Muzeul ASTRA. 325 dintre aceştia au venit îmbrăcaţi în II tradiţionale şi au beneficiat astfel de acces gratuit în Muzeu.

În zona Târgului de ţară din Muzeul în aer liber au fost amenajate 22 de ateliere meşteşugăreşti (cusut, ţesut, confecţionat haine, coroniţe etc. ), dar şi un târg de II şi de obiecte tradiţionale.

În cadrul concursului ,,Cea mai frumoasa IE” s-au înscris 26 de participanţi care au îmbrăcat II şi costume tradiţionale din toate zonele etnografice ale ţării. Premiul special al Muzeului ASTRA a mers către elevele Şcolii Generale din Sâmbăta de Sus.   

De asemenea, evenimentul  a avut parte de un program artistc divers. De Ziua IEI au susţinut concerte Florin Vasilică și Grupul Teleormanul, Junii cetății din Rupea, județul Brașov, trupa DOMINO, chitaristul Dorin Pitariu, formaţia Fluier Verde împreună cu Daniela Popa.

Acţiunea a fost organizată de Muzeul ASTRA în parteneriat cu Future Capital. Ziua Universală a IEI este un eveniment global, iniţiat şi coordonat de comunitatea online La Blouse Roumaine.

Muzeul ASTRA le mulţumeşte tuturor celor care au răspuns pozitiv mesajului: ,,Îmbracă planeta în IE şi spune lumii cea mai frumoasă poveste despre România!”

Acţiunile C.N.M. ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.Cosmin Calinescu
Purtator de cuvant C.N.M. ASTRA

Administrare

Statistici (Vizitatori unici)

  ©Template by Dicas Blogger.

TOP